Foto: Publicitātes foto
Vairāki Krievijas mediji sestdien paziņojuši, ka aptur dalību Eiropas Raidorganizāciju apvienībā (EBU), kas iepriekšējā dienā nolēma liegt Krievijai piedalīšanos maijā Itālijas pilsētā Turīnā gaidāmajā Eirovīzijas dziesmu konkursā, reaģējot uz Maskavas sarīkoto iebrukumu Ukrainā.

Par dalības apturēšanu paziņojusi Viskrievijas Valsts televīzijas un radio kompānija (VGTRK), telekanāls "Pervij kanal" un Radio nams "Ostankino", norādot, ka "šis mūzikas forums vienmēr uzsvēris savu nepolitisko statusu".

Minētie mediji apgalvojuši, ka tā neesot pirmā EBU politiskā iejaukšanās konkursa norisē, paužot viedokli, ka 2016.gada Eirovīzijas uzvarētājas, Ukrainas Krimas tatāru dziedātājas Džamalas dziesma "1944" uzskatāma par "atklātu politisko manifestu" un to pašu varot teikt par Baltkrievijas izslēgšanu no konkursa 2021.gadā.

Jau ziņots, ka Baltijas valstu sabiedriskās raidorganizācijas piektdien oficiāli vērsās pie EBU, aicinot nekavējoties apturēt VGTRK un "Pervij kanal" dalību EBU vai tos pilnībā izslēgt no šīs apvienības.

Vēl pirms tam Ukrainas valsts raidsabiedrība "UA:PBC" aicināja EBU apturēt Krievijas dalību organizācijā un aizliegt tās pārstāvju piedalīšanos šā gada Eirovīzijas dziesmu konkursā, norādot, ka šīs raidsabiedrības ir Kremļa rupors, kas palīdz izplatīt politisko propagandu un piedalījušās "sistemātiskā dezinformācijas izplatīšanā" par kaimiņvalsti.

Izslēgt Krieviju no konkursa dalībnieku saraksta aicināja arī Somija un Igaunija, norādot, ka šo valstu pārstāvji Eirovīzijā piedalīsies vien tad, ja Krievijai tāda iespēja netiks dota, tikmēr Lietuva vērsās pie rīkotājiem ar līdzīgu aicinājumu, tomēr norādīja, ka savu pārstāvi atsaukt nedomā, jo par galveno mērķi uzskata Krievijas dalības bloķēšanu.

Savukārt Latvijas grupa "Citi zēni", kas Eirovīzijas dziesmu konkursā pārstāvēs mūsu valsti, vērsās pie tā rīkotājiem ar oficiālu vēstuli, lūdzot liegt Krievijai dalību šā gada konkursā un uzsverot, ka Krievijas agresiju uzskata par nepieņemamu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!