Foto: Publicitātes foto

No piektdienas, 18. janvāra, Latvijas kinoteātros sāk demonstrēt leģendārā kinorežisora Kventina Tarantino jaunāko veikumu – vesternu Atsvabinātais Džango (Django Unchained).

Sensenos laikos, vēl pirms Amerikas Pilsoņu kara, Dienvidos dzīvoja vergs Džango, kurš ne īpaši labi sapratās ar saviem saimniekiem. Liktenis viņu saveda kopā ar pasūtījuma slepkavu vācieti doktoru Šulcu. Šulcam jānovāc vairāki slepkavnieki, taču viņam vajadzīgs kāds, kas palīdz tos uziet. Tādēļ Šulcs nolīgst Džango, kā balvu apsolot tam brīvību.

Taču, kad abi savus solījumus izpildījuši un Džango beidzot ir brīvs cilvēks, viņi tomēr izlemj palikt kopā - plecu pie pleca viņi medī Dienvidu meklētākos noziedzniekus. Tikmēr Džango joprojām mēģina atrast savu sievu Brumhildi, ko no viņa šķīris vergu tirgus.

Lieta kļūst arvien interesantāka, kad meklējumi noved viņus Kelvina Kendija plantācijā, kur par prieku saimniekam tiek organizētas vergu cīņas. Vīru ierašanās ļoti aizdomīga šķiet Kendija kunga kalpam, un drīz vien kļūst skaidrs, ka, pirms pamest fermu kopā ar Brumhildi, būs jāizcīna cīņa uz dzīvību un nāvi.

Filmas Atsvabinātais Džango oficiālais reklāmas treileris

Šī ir Tarantino atgriešanās pēc trīs gadu ilgušas pauzes - viņa iepriekšējā filma bija Inglourious Basterds (2009). Par to filmu kā labākais otrā plāna aktieris "Oskaru" saņēma austriešu aktieris Kristofs Valcs, kuru Tarantino pats arī "atklāja", vismaz plašākai publikai ārpus Eiropas.

Un arī šoreiz Valcs nominēts "Oskara" balvai, bet kopumā filma pretendē uz pieciem "Oskariem", tostarp arī pats Tarantino kā gada labākais režisors.

Savukārt citās lomās redzami tādi pazīstami aktieri kā Džeimijs Fokss, Leonardo DiKaprio (attēlā), Semjuels L.Džeksons, Kerija Vašingtone, Dons Džonsons, Džeimss Ruso, Džona Hils, Brūss Derns, Franko Nero un citi. Epizodē filmējies arī pats Tarantino.

Kā zināms, Tarantino ar saviem aktieriem labprāt sadarbojas arī vairākās filmās, tāpēc, piemēram, Semjuels Džeksons pie viņa filmējas jau piekto reizi, bet Zoja Bella - ceturto reizi pēc kārtas.

Filmas Atsvabinātais Džango reklāmas un ražošanas budžets ir 100 miljoni dolāru, bet filma kopš tās pirmizrādes pagājušā gada beigās nopelnījusi jau 127 miljonus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!