Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Grupas "Sudden Lights" un Latvijas delegācijas piedalīšanās šā gada "Eirovīzija" kopumā izmaksājusi 166 tūkstošus eiro, portālam "Delfi" saka Latvijas Televīzijas (LTV) pārstāve Anita Jansone. Jāpiebilst, ka Eiropas Raidorganizāciju apvienība (EBU) šogad bija paaugstinājusi maksu par piedalīšanos šajā konkursā.

Latvijas piedalīšanās starptautiskajā dziesmu konkursā "Eirovīzija" Liverpūlē, Apvienotajā Karalistē, šogad izmaksājusi 166 tūkstošus eiro, un tā ir vēsturiski lielākā summa, kas izlietota dalībai "Eirovīzijā".

Kā skaidro LTV, izmaksas veido EBU licences iegāde, priekšnesuma sagatavošana un īstenošana – gaismas un grafiskie video risinājumi, režija, skatuves tērpi un tamlīdzīgi –, grupas "Sudden Lights" un Latvijas delegācijas ceļa un uzturēšanās izdevumi Liverpūlē.

Pērn, kad Latviju "Eirovīzijā" pārstāvēja grupa "Citi zēni", izmaksas sasniedza 140 tūkstošus eiro, bet Samantas Tīnas piedalīšanās 2021. gadā kopumā izmaksāja 150 000 eiro.

Kā zināms, mūsējie šogad konkursa finālam nekvalificējās, pusfinālā paliekot pirmie aiz strīpas. Latvijai jau sesto reizi pēc kārtas neizdevās iekļūt konkursa finālā.

Šogad "Eirovīzijā" uzvaras laurus plūca zviedriete Lorīna ar dziesmu "Tattoo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!