Foto: Reuters//Scanpix/LETA
Latvijas pārstāvji "Eirovīzijas" finālu nav redzējuši jau kopš 2016. gada, un arī 9. maija vakars dodas pa iemīto taciņu – mūsējie nekvalificējās finālam un sestdien uz skatuves nekāps. Grupas "Sudden Lights" solists Andrejs Zitmanis portālam "Delfi" saka, ka nejūtas satriekts: puiši darījuši visu, kas bijis viņu spēkos. Puiši nejūtas gandarīti, taču arī kaunu neizjūt.

"Kur bija vaina? Mēs bijām ļoti spēcīgā pusfinālā. Jau no sākta gala zinājām, ka viegli nebūs – ar šādu domu arī strādājām. Mēs darījām visu, kas bija mūsu spēkos! Acīmredzot kaut kas pietrūka," spriež mūziķis un domā, ka šīs pusfināla trīs minūtes viņš atcerēsies visu mūžu.

Uz "Delfi" jautājumu, vai puiši pēc pusfināla bēdājas, Andrejs pārliecināti saka, ka nē, nebēdājas vis. "Mums šis brīnišķīgais piedzīvojums ir noslēdzies, taču esam Liverpūlē un beidzot aiziesim uz bītlu muzeju! Skaidrs, ka svinībām pamata nav un arī morāli jūtamies nedaudz nosēdušies, bet mēs to ātri pacelsim," skaidro solists. Viņš gaida atgriešanos Latvijā: "Nekas jau nebeidzas! Koncerti turpinās – spēlēsim gan Latvijā, gan ārzemēs," – tā Zitmanis.

Tāpat viņš pauž pārliecību, ka "Sudden Lights" bija gan atbalstītāji, gan balsotāji. "Paldies arī cilvēkiem Latvijā, kuri mūs izvēlējās. Paldies liels!"

Pagājušajā nedēļā Zitmanis bija vienīgais no grupas, kurš sarunā ar "Delfi" iespējamību tikt finālā vērtēja ar 50%, viņa kolēģi prognozēja lielāku veiksmi – 80% un pat visus 100%.

"Delfi" jau vēstīja, ka otrdienas vakarā aizvadīts pirmais atlases pusfināls dziesmu konkursam "Eirovīzija", kurā startēja 15 valstis un tālāk dodas desmit. Latvijas pārstāvji "Sudden Lights" ar roķīgo šūpuļdziesmu "Aijā" finālam nekvalificējās.

"Eirovīzijas" finālam kvalificējās šādas valstis: Horvātija, Moldova, Šveice, Somija, Čehija, Izraēla, Portugāle, Zviedrija, Serbija un Norvēģija.

Šī ir pirmā "Eirovīzija", kuras pusfinālos vērā tiek ņemts tikai skatītāju balsojums no visas pasaules. Iepriekš pusfinālos 50% no rezultāta noteica konkrētā pusfināla dalībvalstu žūrijas balsojums.

"Eirovīzijas" otrajā pusfinālā ceturtdien, 11. maijā, startēs Albānija, Austrālija, Armēnija, Kipra, Rumānija, Austrija, Dānija, Lietuva, Sanmarīno, Beļģija, Slovēnija, Islande, Gruzija, Grieķija, Polija, Igaunija.Bet lielais "Eirovīzijas" fināls notiks sestdienā, 13. maijā, un tajā piedalīsies 10 augstāko punktu skaitu ieguvušās valstis no katra pusfināla.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!