Foto: Publicitātes foto

Šopavasar tika dots starts LMT oriģinālseriāla filmēšanai, un līdzās profesionāliem aktieriem dažādās nelielās, bet spilgtās lomās iejūtas arī sabiedrībā labi zināmi ļaudis – dziedātāji Žoržs Siksna un Olga Rajecka, komiķis Jānis Skutelis, radio dīva Sandra Glāzupa, mūziķis, grupas "Borowa MC" dalībnieks Aigars Runčis, TV seja Mārtiņš Spuris un citi.

Apsargi, ārsti un slimnīcas personāls, mūziķi, nejauši garāmgājēji, policisti un bibliotēkas apmeklētāji – LMT seriālā sastopamie varoņi lielākoties ir gluži ikdienišķi. Līdz ar dažādām viegli atpazīstamām norises vietām VEF apkaimē un citur Rīgā tas ļaus ikvienam justies pietuvinātam seriāla notikumiem, "Delfi Izklaidi" informē seriāla veidotāji.

Seriālā varēs iepazīt kolorītu apsargu trio – dziedātāju Žoržu Siksnu, komiķi Jāni Skuteli, kā arī divkārtējo pasaules čempionu makšķerēšanā Pēteri Lideri. Savukārt bobslejists Daumants Dreiškens uzmirdzēs policista lomā.

Savulaik populārās grupas "Borowa MC" dalībnieks Aigars Runčis seriālā būs atradis jaunu nodarbošanos un atveidos kurjeru. Tāpat arī līdzās jau iepriekšminētajiem kungiem TV ekrānos varēs redzēt dziedātāju Olgu Rajecku, kura iejutīsies medmāsas lomā, un radio balsi Sandru Glāzupu omes lomā.

Seriāla varoņu atveidotāju piesaiste, atbilstošos personāžus meklējot ārpus teātra vai kino aprindām, ir bijusi seriāla veidotāju apzināta izvēle. Koši tipāži, dabiska un nepastarpināta aktierspēle lieliski papildinās profesionāļu darbu un ļaus skatītājiem satikt savus iecienītos mūziķus, sportistus un raidījumu vadītājus neierastos tēlos, atklāj režisors.

"Šis seriāls ir izaicinājums mums visiem – tā ir pirmā reize Latvijas seriālu vēsturē, kad atļaujamies tik daudz fantazēt par nākotni. Tā ir arī pirmā reize, kad latviešu aktieris iejūtas mākslīgā intelekta tēlā. Daudzi sabiedrībā atpazīstami cilvēki ar savu piedalīšanos šajā projektā atbalsta mūsu izvēli veidot dziļi filosofisku stāstu ar fantāzijas elementiem," pauž Uldis Cipsts.

Cipsts piebilst, ka seriālā būs redzama arī izcilā režisore Māra Ķimele, kurai šoreiz uzticēta meditācijas vadītājas loma, bet romantikas pārņemtu jauno pāri spēlēs LNT "900 sekunžu" laika ziņu diktors Mārtiņš Spuris kopā ar dzīvesbiedri Kristīni.

Jau ziņots, ka attiecību drāmu ar komēdijas un fantastikas elementiem par mīlestību līdz nāvei un pat pēc tās jaunajā oriģinālseriālā izspēlē aktieri Ilva Centere, Regnārs Vaivars, Artūrs Skrastiņš, Ināra Slucka, Ģirts Jakovļevs, Kristīne Krūze un Pēteris Gaudiņš. Seriāla scenārija autori ir dramaturģe Rasa Bugavičute-Pēce un aktieris Artūrs Dīcis. Tāpat pie scenārija strādājis arī pieredzējušais fantāzijas seriālu autors Aleksejs Karaulovs. Par seriāla varoņu grimu rūpējas Ieva Sebre, bet par tērpiem gādā Ance Beinaroviča. Seriāls rudenī būs redzams LMT mājas viedtelevīzijā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!