Foto: Vida Press

Neilgi pirms Ziemassvētkiem iznāca video straumēšanas servisa "Netflix" veidotā drāma-trilleris "Bird Box" ar Sandru Bulloku galvenajā lomā. Filma iemantojusi milzu popularitāti, un, kā vēsta ārzemju plašsaziņas līdzekļi, pamudinājusi arī cilvēkus uzsākt jaunu un dzīvībai bīstamu izaicinājumu.

Lai izdzīvotu, Bullokas atveidotajai varonei ar diviem bērniem filmā nākas visu darīt ar aizsietām acīm, paļaujoties tikai uz dzirdi un tausti. Ja tiks noņemts apsējs, viņiem draud nāve. Daudzi skatītāji atzinuši, ka filma bijis nervus kutinošs pārdzīvojums ar nerimstošu spriedzes sajūtu.

Filma tik ļoti iespaidojusi cilvēkus, ka daļa ļaužu, kas to noskatījušies, mēģinājuši iejusties Bullokas varones ādā un visu darīt ar aizsietām acīm.

Izdevums "The Guardian" šonedēļ vēsta, ka filmas iespaidā tapušais stulbings kļuvusi par masveida neprātu. Daudzi sociālo tīklu lietotāji metušies "Bird Box" izaicinājumā, kura ietvaros dažas stundas vai pat veselu diennakti viss tiek darīts ar aizsietām acīm.

Turklāt influenceri, soctīklu zvaigznes un citi slavas tīkotāji gatavi pat apdraudēt savu dzīvību, lai video, kurā iemūžinātas viņu gaitas ar aizsietām acīm, iegūtu pēc iespējas vairāk sarkano sirsniņu, "patīk" īkšķīšu, "retvītu" un atzinīgu vārdu.

Netrūkst karstgalvju, kas izaicinājuma ietvaros ar aizsietām acīm pat aptetovējuši cilvēkus, vadījuši automašīnu un citādi apdraudējuši ne tikai paši sevi, bet arī citus.

Aizvadītajā nedēļā "Netflix" jau izplatīja publisku paziņojumu, kurā filmas fani tika aicināti neapdraudēt savu veselību un dzīvību.

Savukārt speciālisti brīdinājuši, ka bīstamas ir ne tikai ļaužu izdarības, bet arī pats fakts, ka acis tiek aizsietas un simulēts aklums, kas liek saasināties citām maņām. Tāpat arī šāda māžošanās nodēvēta par amorālu un cilvēku ar redzes bojājumiem diskreditējošu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!