Foto: EPA/Scanpix/LETA

Šonedēļ Roterdamā, Nīderlandē, tika aizvadīta 65. starptautiskā dziesmu konkursa "Eirovīzija" izloze, kurā 35 konkursa dalībvalstis tika sadalītas divos pusfinālos.

Izlozē noskaidrojās, ka Latvija piedalīsies konkursa otrā pusfināla otrajā pusē, kas nozīmē fanošanu pie TV ekrāniem ceturtdienas, 14. maija, vakarā. Pirmais pusfināls risināsies 12. maijā, un arī tas būs skatāms Latvijas Televīzijā (LTV).

Otrajā pusfinālā kopā ar Latviju startēs Austrija, Moldova, Polija, Sanmarīno, Serbija, Islande, Čehija, Grieķija, Igaunija, Dānija, Bulgārija, Šveice, Somija, Armēnija, Gruzija, Portugāle, Albānija. Kopumā šajā pusfinālā uzstāsies 18 valstu pārstāvji, kamēr pirmajā pusfinālā sacentīsies 17 konkursanti.

Kopumā šo izlozi varam uzskatīt par veiksmīgu, jo mūsu pusfinālā neatrodas tādi grandi kā Zviedrija, Krievija, Austrālija, Azerbaidžāna, Beļģija un citi, kas teju vienmēr nonāk lielajā "Eirovīzijas" finālā.

Izlozē noskaidroja arī to, ka otrajā pusfinālā balsos jau finālā esošās Francija, Spānija un Lielbritānija. Iepriekšējo gadu statistika liecina, ka savā pusfinālā varam pamatoti cerēt uz punktiem no Igaunijas un Lielbritānijas.

Katra pusfināla Desmit labākās dziesmas nonāks lielajā finālā, kas risināsies 16. maijā. Šīm 20 valstīm pievienosies "lielā piecinieka" valstis – Vācija, Lielbritānija, Francija, Itālija, Spānija un pērnā gada uzvarētāja Nīderlande.

Jāatzīmē, ka arī pērn Latvijas pārstāvji grupa "Carousel" uzstājās otrajā pusfinālā.

Atgādnām, ka Latvijas pārstāvis tiks izraudzīts 8. februāra vakarā no deviņiem LTV rīkotā autoru un izpildītāju konkursa "Supernovas" finālistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!