Foto: Lauris Vīksne

Šonedēļ tika izziņoti deviņi pretendenti, kas Latvijas Televīzijas (LTV) rīkotā autoru un izpildītāju konkursa "Supernova 2020" fināla tiešraidē 8. februārī cīnīsies par iespēju Latviju šogad pārstāvēt "Eirovīzijā". Šis ir viens no retajiem gadiem, kad labāko kandidātu vidū neredzēsim dziedātāju Marku Rivu.

Šogad Riva konkursā startēja ar kompozīciju "Impossible" un iekļuva starp 26 labākajiem, no kuriem žūrija pēcāk izraudzījās deviņus finālistus. Viņu vidū Rivas vārda diemžēl nebija, un mūziķa neiekļūšana nākamajā kārtā daudzus ļoti pārsteidza un izbrīnīja.

Pēc deviņu finālistu izziņošanas "dīvāna eksperti" sociālajos tīklos naski dalījās ar viedokļiem un vērtēja kandidātus, kā arī skuma par savu favorītu neiekļūšanu starp labākajiem. Liela daļa socītīklotāju šķendējās tieši par Rivas palikšanu aiz strīpas, un vēlāk mākslinieks publiskojis savas pārdomas.

"Paldies jums par atbalstu! Šodien visu dienu smaidu un debesis smaida man pretī! Šī dziesma tik daudz ko pastāsta par to, kas notiek šobrīd pasaulē un konkrēti arī manā dzīvē. Lasiet rindiņas un arī starp tām! Un dariet dzīvē labas lietas! Dariet to, kas jums patīk! Un esiet drosmīgi!" savus fanus ar sociālo tīklu starpniecību uzrunājis mūziķis.

Jau vēstīts, ka Riva savas neatlaidības dēļ iedēvēts par "Eirovīzijas" veterānu. Viņš vairākkārt izmēģinājis spēkus ne tikai "Supernovā", kas notiek kopš 2015. gada, bet arī atlasēs pirms tam. Viņš vairākkārt startējis ar labiem panākumiem, un mūziķim pietrūcis pavisam nedaudz, lai pārstāvētu Latviju uz "Eirovīzijas" skatuves. Tā, piemēram, pērn viņš palika otrajā vietā.

Atgādinām, ka "Supernova 2020" finālā piedalīsies Samanta Tīna, Edgars Kreilis, Katrīna Dimanta, Miks Dukurs, ANNNA, "Bad Habits", DRIKSNA, Katrīna Bindere un Seleste.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!