Foto: F64

Dziedošais Dailes teātra aktieris Jānis Paukštello (attēlā) nudien neaizraujas ar televīzijas un kino baudīšanu – viņš pat nezina, kas tās tādas Hameleonu rotaļas, taču pavisam nesen kādam ekrāna stāstam izdevies aizkustināt arī viņu.

"Labākais no kino, ko esmu redzējis, ir filma Karaļa runa. Pirmo reizi to redzēju pirms mēneša un sapratu, ka beidzot kino ir radīts kaut kas, kas mani patiesi aizkustina, ņemot vērā, ka filmas skatos nu ļoti reti," sarunā ar DELFI Izklaide atklāj Paukštello. Aktieris neatminas citu filmu, kas viņu jelkad būtu tik ļoti aizkustinājusi.

"Es vienkārši sēdēju un raudāju. Es pat īsti nespēju izskaidrot, kāpēc tā - tajā filmā ir kaut kas netverams," par daudzu slavētās Karaļa runas veiksmes noslēpumu spriež Paukštello.

Aktieris atzīstas, ka par spīti savai profesijai viņš neesot kvēls kino un televīzijas fans. "Neviens bojeviks mani neinteresē, seriālus neskatos. Harijs Spanovskis, kurš ierunājis Hameleonu rotaļas, netic, ka es nekad dzīvē neesmu redzējis nevienu Hameleonu rotaļu sēriju un nezinu, kas tas vispār ir," atklāj aktieris.

Retajās reizēs, kad Paukštello tomēr grib paskatīties kādu filmu, viņš izvēlas ierakstu ar kaut ko no franču kino, vecajām padomju filmām vai pašmāju klasiku.

"Viena no manām mīļākajām aktrisēm ir Romija Šneidere, un izcilākā filma ar viņu ir Vecā bise," izcilu franču kara drāmu iesaka Paukštello. Viņš gan nesola, ka filma patiks visiem, jo uzskata, ka nav tādu kino stāstu, kas aizskars ikvienu sirdi.

"Cilvēkiem jāizvēlas pēc savas intuīcijas. Novēlu visiem skatīties to, ko piespēlē intuīcija - tās arī būs īstās filmas," to, kā izvēlēties ekrāna stāstus sev, iesaka Paukštello.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!