Foto: DELFI
Pēc divu gadu pauzes TV kameru priekšā atgriežas savulaik daudzu skatītāju iemīļotais moderators Andris Auzāns.

Pirmdien, 8. martā, jaunajā "Delfi" raidījumā "Spried ar Delfi" debitēs Andris Auzāns, kuru Latvijas skatītāji atceras kā likvidētā telekanāla LNT Ziņu dienesta moderatoru.

Raidījumā "Spried ar Delfi" Auzāns ne tikai rosīsies kadrā, bet darbojas arī kā pārraides producents aizkadrā. Auzāns var lepoties ar bagātīgu pieredzi žurnālistikā – tajā viņš strādā jau 30 gadus, bet 24 gadus lasījis ziņas ēterā.

Vaicāts, ko darīja pēc LNT pievienošanas TV3, kad virkne LNT darbinieku darbu zaudēja, Auzāns skaidro, ka meties jaunos izaicinājumos un laika skumt par notikušo īsti neesot bijis.

"Pēc darba LNT strādāju kā redaktors uzņēmumā "SDI Media Latvia", kas nodarbojas ar filmu, TV raidījumu un seriālu tulkošanu, tulkojumu ieskaņošanu un titru gatavošanu raidījumiem. Mans uzdevums bija cīnīties par labu un viegli uztveramu valodu tulkotajos raidījumos. Darbs ar vairāk nekā 200 tulkotājiem nebija viegls, bet domāju, ka vairāk nekā gada laikā šajā darbā esmu paveicis pietiekami daudz," teic Andris.

Līdzšinējos "Spried ar Delfi" raidījumos Auzāns rosījies šo raidījumu producēšanā, veidojot to saturisko pusi, aicinot uz studiju viesus, kā arī apgūstot visus tehniskos smalkumus, lai "Delfi" lasītājus sasniegtu informācija par raidījumā uzzināto. Bet pirmdien Auzānam pašam jādodas kadrā.

"Nelielam uztraukumam jābūt pirms katra raidījuma. Pēc pieredzes zinu – ja nebūs tā nelielā uztraukuma, raidījumam nebūs vajadzīgās spriedzes un dinamikas, kas ir svarīgi, lai tas būtu interesants un baudāms. Būšu raidījumam pietiekami labi sagatavojies. Bet tas, ka raidījums notiek tiešraidē, būs interesanti arī skatītājiem, jo tiešraidē var notikt viss kaut kas negaidīts," optimistiski noskaņots ir Auzāns.

Iepriekšējos "Spried ar Delfi" raidījumus vari noskatīties šeit, savukārt Auzāna atgriešanās TV ekrānā notiek 8. martā; viņa uzmanības fokusā ir Rīgas Svētā Pētera baznīcas liktenis – tās stāvoklis šobrīd esot tik bēdīgs, ka tiek apspriesta pat dievnama ekspluatācijas pārtraukšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!