Foto: Privātais arhīvs
Aizvadītajās brīvdienās vairākas valstis izvēlējās savu pārstāvi Eirovīzijas dziesmu konkursam. Dažas no izvēlētajām dziesmām bukmeikeri jau steidz ierindot starp kandidātiem uz uzvaru Roterdamā.

Savu pārstāvi sarīkojumam "Eirovīzija 2020" vēl nav noskaidrojušas tikai astoņas valstis. Nedēļas nogalē Eiropas valstīs atlasē uzvarējuši šādi skaņdarbi:

Rumānija

Savdabīga formāta nacionālo atlasi šogad piedzīvoja Rumānija – tur dziedātāja 'Roxena' izpildīja piecas dažādas dziesmas, pēc kuru noklausīšanās skatītājiem un žūrijai bija jāizvēlas savs favorīts.

Abos balsojumos uzvarēja balāde "Alcohol you", kurai daudzi prognozēja uzvaru arī pirms fināla.

Rumānijas pārstāve dziesmu par zvanīšanu reibumā izpildīs pirmajā "Eirovīzijas" pusfinālā, taču puslīdz droši varam gaidīt šo dziesmu arī lielajā finālā, kur tā cīnīsies par visaugstākajām pozīcijām.

Islande

Islandes nacionālajā atlasē uzvaras laurus plūca apvienība "Daði & Gagnamagnið" ar savu pozitīvo dziesmu "Think about things". Arī šī uzvara nebija liels pārsteigums, jo dziesmas priekšnesums ievērojami izcēlās uz pārējo fona.

Aiz sevis viņi atstāja vietējās metāla zvaigznes "DIMMA", kuri par otro vietu noteikti var pateikties savai lojālajai fanu bāzei. Islandes pārstāvji startēs otrajā "Eirovīzijas" pusfinālā, kurā noteikti būs starp favorītiem.

Lielbritānija

Un arī Lielbritānija izziņojusi savu pārstāvi dziesmu konkursā, un tas būs dziedātājs Džeimss Ņūmens ar dziesmu "My Last Breath".

Viņa atbalstītāju pulkā ir arī viņa pasaulslavenais brālis Džons Ņūmens, kurš pirms četriem gadiem mūs priecēja ar savu koncertu festivālā "Positivus".

Lielbritānija ir viena no sešām valstīm, kas jau ir garantējusi savu vietu lielajā finālā.

Horvātija

Sestdien noskaidrojās arī tas, ka Horvātiju Roterdamā pārstāvēs Damirs Kedžo ar dziesmu horvātu valodā 'Divji Vjetre'.

Pagaidām nav zināms, vai dziesmai taps angļu versija, bet ir diezgan skaidrs, ka Damiram ar to būs diezgan pagrūti kvalificēties finālam, startējot pirmajā pusfinālā.

Serbija

No Serbijas uz Roterdamu dosies meiteņu trio "Hurricane" ar enerģisko dziesmu "Hasta la vista".

Viena no grupas dalībniecēm Saņa Vučiča reiz jau pārstāvēja Serbiju 'Eirovīzijā' un toreiz 2016. gadā veiksmīgi nonāca lielajā finālā. Raudzīsim, vai tas izdosies arī šoreiz.

Moldova

Moldovas nacionālās atlases finālā 20 dziesmu konkurencē uzvaru guva dziedātāja Natālija Gordienko ar dziesmu "Prison". Šo dziesmu gan neatradīsim starp favorītiem uz augstu vietu 'Eirovīzijā' un tā savus spēkus izmēģinās pirmajā pusfinālā.

Igaunija

"Delfi" jau ziņoja, ka Igaunija uz Roterdamu nolēmusi sūtīt mīlas dziesmu, kuru izpilda valstī labi zināmais 37 gadu vecais Uku Suvists. Viņa balādi "What Love is" par piemērotāko atzina gan žūrija, gan skatītāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!