Foto: Publicitātes foto

Populārā pašmāju televīzijas un radio raidījumu vadītāja Baiba Sipeniece-Gavare (attēlā) atklāj, ka viņai ļoti patīk skatīties filmas. Viņasprāt, kino ir radīts, lai to skatītu uz lielā ekrāna, tādēļ viņa ir diezgan biežs viesis kinoteātros.

"Tā kā esmu augusi padomju laikā, protams, ir vairākas filmas, kuras man spilgti palikušas atmiņā no šī posma. Prātā uzreiz nāk Dienesta romāns un Maskava asarām netic. Filmās ļoti īsti un patiesi atainota tā laika dzīve - tāda, kāda tā ir. Domāju, ka daudzi cilvēki šīs filmas varēja asociēt ar savu ikdienu," sarunā ar DELFI Izklaidi stāsta Baiba.

Kā saka Sipeniece, viņa ir valsts patriote, tādēļ viņas iecienītāko filmu sarakstā, kuras viņai palikušas ļoti spilgti atmiņā, ir arī vairāki pašmāju kino veikumi.

"Nu, kur tad bez Limuzīna Jāņu nakts krāsā! Stipri šaubos, ka Latvijā atrodams kāds cilvēks, kurš to nebūtu redzējis. Man pat ir grūti izcelt vienu konkrētu lietu, joku vai izteicienu filmā. Tā ir klasika un, manuprāt, visa filma ir kā viena liela himna," pārdomās dalās Baiba.

Raidījumu vadītāja stāsta, ka viņa iecienījusi arī mazāk zināmas un ne tik populāras filmas, piemēram, Alēna Renē Hirosima, mana mīla.

"Šī filma mani ļoti uzrunāja un lika padomāt. Tajā ir stāstīts par kara tēmu no dažādiem skatu punktiem. Iespējams, šo filmu nebūs tik viegli atrast, taču, ja rodas tāda iespēja, noteikti ir vērts noskatīties," iesaka Baiba.

Atraktīvā ētera balss stāsta, ka viņai patīk baudīt kino klusumā, uz lielā ekrāna. Vislabāk - vienatnē. "Uz kinoteātri dodos no paša rīta, kad vēl nav sanākusi cilvēku burzma. Lielajam ekrānam ir sava burvība. Ir pat bijuši gadījumi, kad zālē sēžu viena pati - man patīk, ka neviens netraucē.

Reizēm brīnos par mūsdienu kino publika - telefona zvani un skaļa runāšana filmas laikā. Uzskatu, ka kino ir jāizbauda, tādēļ man šādas izdarības traucē. No rītiem vismaz par to nav jāuztraucas.

Lai gan man mājās ir vairāki filmu DVD, es tomēr priekšroku dodu kinoteātrim. Filmu vakariem mājās nav ne vainas, taču uz lielā ekrāna viss ir daudz baudāmāks," noslēgumā saka Sipeniece.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!