Foto: LETA

Turpinot rubriku, kurā atpazīstami pašmāju cilvēki iesaka savas mīļākās filmas, latviešu mūziķis un rokgrupas Dzelzs vilks vadošais solists un ģitārists Juris Kaukulis (attēlā) atklāj savus mīļākos kinodarbus un seriālus.

"Jāatzīst, ka man bieži vien neatliek laika filmām un seriāliem. Vairāk esmu iecienījis grāmatu lasīšanu, jo tas sniedz iespēju pašam izveidot galvā savu filmu.

Ja jānosauc kāds režisors, kurš šobrīd mani ļoti uzrunā, tad noteikti jāpiemin brāļi Koeni. Visspilgtāk atmiņā man palikusi filma O, brāl, kur tu esi?. Esmu sajūsmā par šo kino šedevru. Džordžs Klūnijs savā lomā ir neatkārtojams.

Filma man patika absurdo situāciju un valodas pielietojuma dēļ. Jāpiebilst, ka filmai bija arī izcils muzikālais celiņš. Šis kinodarbs uz mani ir atstājis pamatīgu iespaidu un mani iedvesmojis," sarunā ar DELFI Izklaidi stāsta mūziķis.

Kā atklāj Juris, viņš ir fantastikas žanra cienītājs. Bojeviki un asa sižeta filmas ar supervaroņiem, kuri izglābj pasauli, nav domātas viņam.

"Man patīk Gredzenu pavēlnieks. Kinoteātrī noskatījos arī Hobits: Negaidīts ceļojums. Esmu viens no tiem, kurš ar nepacietību gaida filmas nākamo daļu.

Nesen ar visiem grupas Dzelzs vilks biedriem bijām uz kino skatīties filmu Transā. Jutāmies ļoti iespaidoti. Filmai bija laba ideja un forma, kā tā tika parādīta. Arī skaņu celiņš bija atzīstams. Mums, mūziķiem, tas ir svarīgs aspekts," uzsver Kaukulis.

Savukārt kā vienu no mīļākajiem seriāliem mūziķis min plašu popularitāti guvušo un kinokritiķu augsti novērtēto vēsturisko fantastikas piedzīvojumu seriālu Troņu spēles.

"Bieži vien man uznāk tādi periodi, kad noskatos viena režisora visus kino darbus. Un tomēr - filmas, manuprāt, nozog laiku grāmatām," secinājis Juris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!