Foto: Publicitātes foto/Kadrs no video

Pirmdienas, 20. februāra, vakarā TV3 skatītāju vērtējumam tika nodots jaunā pašmāju attiecību šova "Patiesības spogulis" pirmais raidījums, kurā kāds pāris mēģināja savai laulībai piešķilt kādreizējo uguntiņu.

"Patiesības spogulis" iepazīstinās ar astoņiem pāriem, kuru kopdzīvē iestājies panīkums, virsroku ņēmusi rutīna vai kādreizējo romantiku aizēnojušas citas problēmas, un projekta pirmajā sērijā skatītāji kļuva par lieciniekiem 36 gadus vecās Sanitas un 35 gadus vecā Jāņa stāstam.

Viņi ir kopā jau 18 gadus un audzina divus bērnus, bet stresu un slikto garastāvokli abi bieži vien slīcinot šķietami nevainīgās brīvdienu iedzeršanās pie TV ekrāna.

Lielu lomu attiecību krīzē spēlē arī tas, ka Jānis ir darbaholiķis un bieži ņem darbu uz mājām. Viņš uzskata, ka vīrieša galvenais pienākums ir nest mājās naudu, bet Sanitai tas nav galvenais. Viņa ir mamma ar pārspīlētu atbildības sajūtu par bērniem un sapņo, ka Jānis vairāk laika velta ģimenei. Viņa vēlas, lai bērni redz nevis tēti, kurš bieži kliedz, jo bērni traucē viņam strādāt, bet tēti, kurš savas rūpes par ģimeni izrāda ar laiku, ko atvēl ģimenei un kopīgiem pasākumiem. Tāpat abi ar dažādiem panākumiem ik pa brīdim cīnās ar svara pieaugumu.

Šova veidotāji atklāj, ka Sanita pavisam nesen vēlējusies šķirties no Jāņa, taču vīrs pierunājis viņu pagaidīt līdz pavasarim, un tagad abi palīdzību meklē televīzijas projektā, kas pieteikumā solīja, ka "palīdzēs uzlabot gan fizisko formu, gan pāra attiecības un liks katram saprast, kādu viņš vēlas redzēt savu nākotni un vai gatavs mainīties otra dēļ".

Šajā pārvērtību procesā šova dalībniekiem palīdz parapsiholoģe Agnese Bērziņa jeb Ragaciema Agnese un psihoterapeite Aina Poiša, bet pirms lielajām pārvērtībām abi spiesti ielūkoties "patiesības spogulī", kas viņiem parāda to, kā abi izskatīsies pēc 20 gadiem, ja neko nemainīs.

Foto: Kadrs no video
Izmaiņu process ir gana ilgs – trīs nedēļas pāri pavada Vitalitātes akadēmijā, kur uzlabo fizisko formu un, kā norāda šova veidotāji, cīnās ar savu attiecību dēmoniem. Tad abi atgriežas ikdienas dzīvē un cenšas jauniegūtās zināšanas un prasmes ieviest praksē, bet vēlāk uz divām nedēļām šķiras, lai bez otra klātbūtnes pārdomātu tālāko dzīvi.

Kad šis process beidzies, šova dalībnieki stājas katrs savā "patiesības spoguļa" pusē. Tiesa, ja kāds no pāra izlēmis, ka attiecībām nav nākotnes, viņš uz atklāsmes mirkli neierodas, un abi, iespējams, šķiras.

Pirmā raidījuma dalībnieki ar Ragaciema Agneses un Poišas palīdzību savas problēmas vismaz daļēji atrisināja, un, kad "patiesības spogulis" izzuda, abi laimīgi krita viens otra apskāvienos un ļāvās kaislīgām bučām, priecājoties viens par otra pārvērtībām.

Foto: Kadrs no video
"Šo pasākumu beidzam uz ļoti pozitīvas nots gan svara, gan attiecību ziņā," priecājās Sanita.

"Šis šovs tiešām spēj izmainīt cilvēku dzīves, pārvērst tās jaunā kvalitātē. Protams, tikai tad, ja abas pāra puses to vēlas. Tas izgaismo daudzu mūsdienu pāru attiecību problēmas – rutīnu attiecībās, darbaholismu, dažādas atkarības – alkoholismu, smēķēšanu, atkarību no viedierīcēm un azartspēlēm.

Tas ir realitātes šovs par to, kā pāri cīnās ar saviem attiecību dēmoniem – citiem tas sanāk labāk, bet citiem šī cīņa ir ļoti smaga. Skatoties uz šiem pāriem, tu redzi, kuri spēj būt patiesi laimīgi kopā, bet kuriem varbūt labāk ir šķirties, lai atrastu īstu laimi citās attiecībās!" jauno šovu, kas vēl septiņas nedēļas ik pirmdienas vakaru priecēs skatītājus, raksturojusi tā producente Sandija Miezīte.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!