Foto: DELFI

Jau no 6. jūnija TV3 būs baudāms Latvijas mērogiem unikāls raidījums Brīnumu paralēles, kas vēstīs par reāliem, Latvijā dzīvojošiem šamaņiem, burvjiem, vārdotājiem un mentālistiem, kā arī parādīs viņu neticamākos veikumus.

Jaunā šova veidotājs un idejas autors ir režisors Ivars Zviedris, kurš sola raidījumā apceļot Latvijas "neredzamo pasauli".

"Vai zināt, kāds tūrisms Latvijā bija XII gadismtā? Tieši šeit ļoti aktuāls bija burvju tūrisms. Uz Latviju brauca burties, jo šeit nebija pret raganām vērstās inkvizīcijas, kas jau bija pārņēmusi citas valstis.

Līdz ar to pie mums ir īpaši liels skaits cilvēku, kas apveltīti neparastām spējām. Esmu pārliecināts, ka katrs otrais latvietis māk burties. Domāju, ka vietējie burvji ir Latvijas Nokia," par jauno šovu stāsta Zviedris.

Raidījumu ciklā Brīnumu paralēles skatītāji varēs iepazīt dažus no viņiem, bet ar trim kolorītiem brīnumdariem Zviedris jau iepazīstināja klātesošos, prezentējot savu jauno projektu.

Viens no raidījuma varoņiem būs Maksims Maksimovs. Puiša vārds ir pazīstams un viņa spējas tiek apbrīnotas arī lielajā Krievijā - Maksims jau piedalījies kaimiņvalstī populārajā šovā Slavas minūte. Maksima īpašais talants ir ar domu spēku salocīt virtuves piederumus. Dakšiņas un citi stipri instrumenti izlokās visdažādākajās formās vien no tā, ka Maksims uz tiem skatās.

Tāpat šovā piedalīsies jau pazīstamais astrologs un gaišreģis Ivo Puriņš. Viņš ar kāršu komplekta palīdzību pāris sekunžu laikā spēj atbildēt uz gandrīz jebkuru jautājumu, sākot ar to, kādi būs laika apstākļi kādā konkrētā dienā, beidzot ar dažādu cilvēka likteņa līkloču analīzi. Ivo uzskata, ka mēs visi esam spēlētāji lielajā dzīves spēlē, bet, ja ir vēlēšanās, tās tālākos pavērsienus varam uzzināt jau ātrāk un koriģēt sev par labu.

Raidījums atklās tautai arī kādu īpaši kolorītu Latvijā dzīvojošu burvi ar starptautiskām saknēm - Andrašu Fazekašu (attēlā). Šis vīrietis nupat pakļāvis savam eksperimentam kādu ar HIV slimu meiteni, un noticis brīnums - meitene pilnībā izdziedināta no nāvējošā vīrusa, par ko joprojām šokā pat profesionālākie ārsti.

Raidījumā Andrašs pirmo reizi publiski atklās savas zāles pret HIV, kā arī būs dzirdams laimīgi izārstētās meitenes stāsts. Brīnumu paralēles TV3 būs skatāmas jau pavisam drīz - no 6. jūnija ik trešdienu 22.10.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!