Foto: Publicitātes foto

Skatītāju iemīļotais kanāls TV3 šogad atzīmē apaļu jubileju – tam aprit 20 gadi. Svinību kulminācija būs piektdienas, 31. augusta, vakarā Dzintaru koncertzālē, kur notiks vērienīgs dzimšanas dienas koncerts ar daudzu populāru mūziķu piedalīšanos.

Kā uzsver "All Media Baltics" Latvijā vadītāja Baiba Zūzena, TV3 savas darbības 20 gados bijis nozīmīgs neatkarīgās Latvijas mediju vides dalībnieks, kas savā saturā centies iemiesot eiropeiskās vērtības, īpašu vērību pievēršot neatkarīgai un objektīvai žurnālistikai. Kanāla komandu, viņasprāt, raksturo drosme būt celmlaužiem.

"Mēs Latvijā ieviesām lielos svētdienas vakaru šovus un izveidojām Latvijā radītu darba dienu vakaru seriālu tradīcijas, bet Latvijas ģimeņu interesēs 2007. gadā panācām svētku brīvdienu kompensēšanu, kas iekrīt sestdienā un svētdienā. Tāpat šogad jau 15. gadu godināsim mūsu "Latvijas lepnumus". Savukārt viens no Latvijā populārākajiem un cilvēku uzticību iemantojušajiem raidījumiem "Bez Tabu" šoruden svin 18. dzimšanas dienu.

Šī ir tikai neliela daļa no visa paveiktā, un arī 20. sezonā TV3 skatītājus gaida jauna pieredze. Mēs turpināsim attīstību un nodrošināsim televīzijas projektu saturisko daudzveidību, kā arī piedāvāsim jaunus televīzijas satura lietošanas risinājumus, izmantojot jaunākās tehnoloģijas," stāsta Zūzena.

Par neatņemamu TV3 firmas zīmi ir kļuvuši televīzijas šovi – tūkstošgades mijā tapa pirmais izdzīvošanas šovs "Robinsoni", vēlāk ar "Dejo ar zvaigzni" tika aizsākta svētdienas vakaru šovu tradīcija, milzu interesi savulaik radīja sarunu šovs "Aina", kas skatītājiem Latvijā bija ne tik ierasts formāts. "Koru kari", "Saimnieks meklē sievu", "Izklausies redzēts", "Dziesmu duelis", "Es mīlu tevi, Latvija" un citi projekti ir piedzīvojuši vairākas sezonas, apliecinot skatītāju interesi un vēlmi izvēlēties Latvijā radītu saturu.

Tāpat arī nozīmīga loma TV3 programmā ir ziņām un svētdienas analītiskajam raidījumam "Nekā personīga", bet raidījums "Bez Tabu" 18 gadu laikā kļuvis par tautā respektētu taisnības cīnītāju un uzticamu palīgu simbolu.

20 gadu jubilejas sezonā TV3, kas ieguvis jaunu, dinamiskāku vizuālo identitāti, startēs līdz šim vērienīgākā televīzijas šova Latvijā "X Faktors" otrā sezona. Tāpat gaidāmi jauni projekti "Pilsētnieces pret lauciniecēm", "Vakariņas četratā" un citi pārsteigumi.

Svētku noskaņās īpašs pārsteigums sarūpēts arī televīzijas skatītājiem – svētdienas, 2. septembra, vakarā pulksten 20 TV3 demonstrēs žurnālista Jāņa Krēvica veidoto dokumentālo filmu "TV3 – 20 gadi ēterā", kas atgādinās kanāla lielākos sasniegumus, emocionālākos brīžus, spilgtākās ētera personības un kuriozus, bet svētku vakara turpinājumā televīzijas skatītāji varēs baudīt Dzintaru koncertzālē notikušo jubilejas koncertu.

Atzīmējot kanāla jubileju, piedāvām nelielu galeriju, kurā apkopoti spilgti arhīva foto no dažādiem tautā iemīļotiem TV3 raidījumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!