Foto: Publicitātes foto

Holivudas producenti vienojušies, ka tuvākajā laikā tiks dota zaļā gaisma jaunam projektam par vienu no ievērojamākajām jūras katastrofām pasaules vēsturē – šopavasar Ungārijā sāks filmēt miniseriālu par bēdīgi slaveno Titānika bojāeju.

Scenāriju jaunajai filmai jau sācis rakstīt "oskarotais" Džulians Felouzs, kurš rakstījis scenārijus tādām filmām kā Vanity Fair (2004), The Young Victoria (2009), The Tourist (2010) un citām, bet "Oskaru" saņēmis par filmas Gosford Park scenāriju.

Kā medijiem pavēstījis viens no filmas producentiem Saimons Vogans, projektā iesaistītas ITV, ABC un vairākas citas televīzijas kompānijas. "Pirmo reizi ilgu gadu laikā miniseriāla veidošanai apvienoti ASV, Lielbritānijas un Kanādas lielākie TV tīkli, tāpēc mēs ceram, ka seriāls kļūs par 2012. gada televīzijas sensāciju," izteicies Vogans.

Seriāla pirmizrāde plānota precīzi Titānika nogrimšanas simtajā gadadienā. Kā zināms, "nenogremdējamais" laineris Titāniks ceļu no Anglijas un ASV pāri Atlantijas okeānam uzsāka 1912. gada 10. aprīlī, bet nogrima jau pēc četrām ceļā pavadītām dienām - naktī no 14. uz 15. aprīli. Pēc sadursmes ar aisbergu milzīgais kuģis nogrima divu stundu un 40 minūšu laikā, un par katastrofas upuriem kļuva 1500 cilvēki.

Kopš tā laika Titānika bojāeja ne reizi vien kļuvusi par dokumentālo un mākslas filmu tēmu. 1953. gadā uzņemtais melnbaltais Titāniks saņēma "Oskaru" par labāko scenāriju, bet 1996. gada TV filma ar Katrīnu Zetu-Džonsu galvenajā lomā saņēma vairākas televīzijas balvas, ieskaitot divas Emmy.

Tomēr abas šīs filmas aizēnoja 1997. gadā uzņemtais Džeimsa Kamerona vērienīgais, 200 miljonus dolāru izmaksājušais eposs par Džeka un Rouzas mīlestību, kas saņēma 11 "Oskara" statuetes un drīz vien kļuva par visienesīgāko filmu pasaules kinematogrāfa vēsturē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!