Foto: Publicitātes foto
"Stockmann Delikatess" zinošs pircējs arvien biežāk izvēlas savām maltītēm iegādāties augstākās kvalitātes liellopu gaļu, novērtējot tās uzturvērtību. Ģimenes lolota bioloģiskā tīršķirnes gaļas liellopu saimniecība "Kolumbi", kas atrodas Kurzemes viducī – Kuldīgas novadā, piedāvā izcilu "dry-aged", sausi nogatavinātu bio liellopu gaļu. Gaļas ražošanai tiek audzēti tīršķirnes melnie "Angus", kuriem ir angļu izcelsme, un "Wagyu" gaļas liellopi, kas ir ekstensīva japāņu gaļas liellopu šķirne, iegūstot kvalitatīvu, augstas klases bio gaļu ar izteiktu garšu un marmorējumu, nogatavinātu pēc sausās metodes.

Saimniecībā nodarbojas ar gaļas liellopu audzēšanu vaislai ekoloģiski tīrā vidē, kā arī gaļas ražošanu, vietējos patērētājus nodrošinot ar Latvijā ražotu bio produkciju. Ražošana notiek sadarbībā ar uzņēmumam piederošo bioloģiski sertificēto kautuvi un gaļas pārstrādes cehu, nodrošinot 100% iegūstamās produkcijas kontroli un caurskatāmību. "Kolumbi" bioloģiskā saimniekošana ļauj izmantot nozares perspektīvas, ņemot vērā piemērotos klimatiskos laikapstākļus, pieejamās bioloģiskās zemes platības un uzkrāto pieredzi, papildus nodrošinot darba vietas vietējiem iedzīvotājiem.

"Kolumbi" zīmols – tā ir liellopu gaļa, kas ir 100% bioloģiska, sniedzot pievienoto vērtību – produktu padarot maksimāli veselīgu un kvalitatīvu, ar izteiktām garšas īpašībām, ko atzinīgi novērtē "Stockmann Delikatess" klienti.

Pamatnosacījumi izcilas produkcijas iegūšanai ir kaušanas vecums, barošanas veids, turēšanas veids. Ja kāds posms izkrīt, tad cerība uz labu tīršķirnes liellopu gaļu izpaliek. Kvalitatīvai ganāmpulka attīstībai un tālākai produkcijas iegūšanai saimniecībā stingri tiek ievēroti labturības pasākumi, nodrošināta sabalansēta dzīvnieku ēdināšana, lielu uzmanību pievēršot laba ģenētiskā materiāla iegūšanai. Atšķirībā no audzētajiem liellopiem konvencionālajās saimniecībās, "Kolumbi" tie dzīvo dabiskos, nepiespiestos apstākļos, kas nerada dzīvniekiem papildu stresu, vēlāk atstājot ietekmi uz gaļas kvalitāti. Liellopi tiek nodrošināti ar pašu audzēto un sagatavoto barību. Bioloģiskajā saimniekošanā pašmērķis nav augstas ražas, bet gan gala produkta kvalitāte, kas tiek panākta, izmantojot vidi saudzējošas metodes – bioloģiskās daudzveidības uzturēšana zālājos, paaugstināta labturība, kā arī tīras, dabiskas vides saglabāšana.

Mazā prinča teiktais "Tev vienmēr jābūt atbildīgam par tiem, ko esi pieradinājis" lieliski raksturo gaisotni, kāda valda saimniecībā, kur ir pozitīva mijiedarbība starp cilvēkiem un dzīvniekiem. "Kolumbi" prioritāte – veselīgi, laimīgi un kvalitatīvi liellopi!

"Kolumbi" ir iespējams iegādāties augstvērtīgus, ģenētiski tīrus "Šarolē", "Simentāles" un "Limuzīnas" tīršķirnes gaļas liellopus vaislai ar izcilu vācu, zviedru, kanādiešu, amerikāņu un franču izcelsmes ģenētiku.

Gaļa "Kolumbi" tiek uzglabāta speciālās nogatavināšanas iekārtās nemainīgā temperatūrā vismaz 28 dienas. Liellopu gaļu priekš nogatavināšanas izvēlas īpaši rūpīgi, vadoties pēc tauku satura un iekšējā marmorējuma. Pareizi nogatavinātā gaļa neattur kaitīgos mikroorganismus. Nogatavināšanas procesā fermenti šķeļ tās saistaudus, gaļai kļūstot mīkstākai un ar izteiktāku garšu. Tā ir sulīga, ar maigu tekstūru un garšām bagāta, izceļot dabisku, bet intensīvāku garšu. Cepot šo gaļu uz grila vai pannā, produkta sulas gandrīz nav, jo, pateicoties gaļā nokļuvušajam skābeklim, mazinās šķidruma daudzums, savukārt apkārtējie tauki izdala pikantu aromātu.

"Stockmann Delikatess" ir īstā vieta, kur iegādāties augstākās kvalitātes "dry-aged" bio liellopu gaļu – antrekotus, steikus, filejas, blade, minūtes steikus, u.c.

"Kolumbi" recepte:

Liellopa langetu apsmērē ar eļļu, apcep uz vidēji karstas grillpannas aptuveni 8 minūtes. Pēc tam gaļu atdzesē un 3-4h liek ledusskapī. Kad gaļa atdzesēta, to griež plānās šķēlēs, apslaka ar olīvkauliņu eļļu un uzber sāli.

Skābmaizi apcep uz pannas sviestā.

Skābmaizi, baravikas apcep sviestā kopā ar timiānu uz pannas un apber ar nedaudz sāli.

Uz apceptās maizes smērē plānā kārtā plūmu-bbq mērci, kārto pamīšus plānu grieztu langetu 200 g un "Soira" sieru, dekorē ar svaigu timiānu un baravikām.

Klāt pasniedzam sarkanvīnu.

Plūmju-bbq mērce:

  • 500 g Latvijas plūmes
  • 2 tējkarotes kanēlis
  • 2 tējkarotes ingvers
  • 4 daiviņas ķiploks
  • 1 tējkarote pipari
  • 1 gab citrons sula
  • 118 ml ābolu etiķis
  • 201 g cukurs
  • 2 ēdamkarotes gaišā soja
  • 2 ēdamkarotes Vorčesteras mērce
  • 2 ēdamkarotes kūpināta paprika
  • 1 tējkarote jūras sāls

Katlā liek plūmes bez kauliņiem un cukuru, uz vidēji lielas temperatūras karamelizē cukuru kopā ar plūmēm,kad cukurs sakaramelizējies liek klāt pārējās sastāvdaļas.

Vāra apmēram 40-60 min,pēc tam sablenderē.

Labu apetīti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!