Foto: Vida Press

Neskatoties uz to, ka jau vairākus gadus atliktā komēdija "Brīvais" ar Raienu Reinoldsu tikai nupat nonākusi kinoteātros un skatāma uz lielajiem ekrāniem, vien dažas dienas pēc pirmizrādes kļuvis zināms, ka "Disney" vēlas no tās izveidot franšīzi, proti – tai drīzumā varētu tapt turpinājums, raksta ārzemju prese.

Galvenā varoņa atveidotājs par jaunumiem paziņojis savā "Twitter" kontā. Šo ierakstu pēcāk pārpublicēja arī "20th Century Studios", tādējādi apstiprinot, ka otrās filmas kārtis patiesi ir izmestas galdā. Tāpat diskusijā iesaistījies arī kinolentes režisors Šons Līvaijs, kurš palīdzējis tādam grāvējam kā "Stranger Things" iekarot daudzu simpātijas, rakstot "Yuuuuuuuup", kas sarunvalodā tulkojama kā piekrišana iepriekš minētajam.

Pirmais filmas tīzeris tika publicēts jau 2019. gadā. Pandēmijas dēļ pirmizrāde vairākkārt pārcelta, taču nu pasaule var iepazīties ar Reinoldsa atveidoto Gaju – veiksmīgo bankas darbinieku un viņa lielisko dzīvi Brīvajā pilsētā. Taču par milzīgu putru viņa ikdiena pārvēršas brīdī, kad jaunais vīrietis saprot – visa apkārtējā pasaule ir iespaidīga videospēle. Un apkārtējo personu darbības, atšķirībā no viņa, vada cilvēki otrpus ekrāniem.

Šajā pasaulē ir ļauts darīt to, kas vien ienāk prātā, taču tam, nenoliedzami, draud neatgriezeniskas sekas. Kā jau filmā pienākas, ir tikai viens cilvēks, kas var izglābt cilvēci no iznīcības. Un tas, protams, ir Reinoldsa atveidotais Gajs, kura vēlmi kaut ko mainīt vēl vairāk pastiprina garlaicība un rutīna, ko nebūt nevarētu teikt par citu filmā redzamo tēlu dzīvi.

Ekrāna otrā pusē kopā ar Reinoldsu iespējams redzēt uzmirdzam vēl citas kinozvaigznes – Džodiju Komeri, Džo Kīriju, Taiku Vaititi u. c. Filma ir zinātniskās fantastikas, asa sižeta kinolentes un komēdijas savienojums – ļoti iespējams, tieši šādu filmu tu jau visu vasaru gaidīji uz lielajiem ekrāniem!

"Brīvais" ir pirmā "Disney" kinolente, kas kopš Covid-19 vīrusa uzliesmojuma skatāma tikai kinoteātros, neiegriežoties nevienā no straumēšanas platformām. Vēstīts, ka tieši šī iemesla dēļ potenciālā grāvēja ieņēmumi būs uzskatāms piemērs reālajai situācijai kino industrijā. Pirmajā nedēļas nogalē tās ieņēmumi pasaules mērogā sasniedza 51 miljonu ASV dolāru, raksta "Deadline".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!