Foto: AFP/Scanpix/LETA

Lai sagatavotos Feida-Rauta (Feyd-Rautha) lomai gaidāmajā zinātniskās fantastikas turpinājumā "Kāpa 2" ("Dune: Part Two"), filmas "Elvis" zvaigzne Ostins Batlers atzinis, ka fiziskās sagatavošanās treniņi bija tik intensīvi, ka likuši viņam "vemt katru reizi", raksta "The Independent".

Filmā, kas ir Denisa Vilenūva 2021. gada zinātniskās fantastikas grāvēja "Kāpa" turpinājums (kas, savukārt, uzņemt pēc rakstnieka Frenka Herberta grāmatas ar tādu pašu nosaukuma motīviem), Batlers atveidos ļaunā barona Hārkonena (atveidos Stellans Skarskārds) jaunāko brāļadēlu Feidu-Rautu.

"Treneris ar mani katru reizi strādāja tik ilgi, līdz es apvēmos," aktieris atzina "YouTube" raidījumā "Hot Ones". Lai fiziski sagatavotos jaunajai lomai, Batlers strādāja ar fitnesa ekspertu Dafiju Geveru.

Batlers stāsta, ka uzrunājis Dafiju, jo uzskata viņu par leģendu. Fitnesa eksperts savulaik dienējis jūras kājiniekos un iepriekš strādājis ar Krisu Hemsvortu, palīdzot aktierim uztrenēties Tora lomai "Marvel" filmās un ar Bredu Pitu, sagatavojot viņu Ahileja lomai filmā "Troja".

Treniņu intensitāti Batlers raksturojis šādi – tiklīdz šķita, ka viņš no pārslodzes "nomirs", treneris licis viņam izdarīt vingrojumu vēl desmit reizes. "Tā kā viņš ir tik stingrs, tu negribi viņu pievilt. Tu vienkārši piespied savu ķermeni līdz absolūtajai robežai, ko tas spēj paveikt."

Batlers ir viens no jaunpienācējiem, kuru iepazīsim "Kāpas" turpinājumā. Viņš pievienojas aktieriem Florencei Pjū, Kristoferam Volkenam, Leai Seidū un Timam Bleikam Nelsonam, kurus arī redzēsim pirmo reizi. Filmā būs aktierus sastāvs arī no pirmās daļas: Timotijs Šalamē, Rebeka Fergusone, Džošs Brolins un Zendaja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!