Foto: Vida Press
Jau aprīlī ar 10 sēriju 4. sezonu pie skatītāju durvīm klauvēs godalgotais seriāls "Kalpones stāsts" ("The Handmaid's Tale"), kas solās neatpalikt no iepriekšējām priekšgājējām. Kā vēstī publicētais treileris, Elizabetes Mosas varone – bezbailīga viedokļa līdere stāsies pretim Gileādai, taču šim riskam uz papēžiem min jauni izaicinājumi un sarežģījumi.

Straumēšanas pakalpojumu sniedzējs "Hulu" nācis klajā ar paziņojumu, ka pirmās trīs sērijas faniem būs pieejamas, sākot no 28. aprīļa, raksta "People". 4. sezona būs loģisks iepriekšējās turpinājums, tāpēc notikumi attīstīsies no vietas, kur tiem pēdējo reizi likta daudzpunkte. Vēstīts, ka Mosas atveidotās Džūnas jeb Ofredas tiekšanās pēc atriebības un taisnības draudēs ar sirdī lolotu un tuvu attiecību iziršanu un citiem sarežģījumiem.

"Kalpones stāsta" pamatā ir rakstnieces Mārgaretas Atvudas 1985. gada romāns ar tādu pašu nosaukumu. Tas ieguvis virkni starptautisku literāru apbalvojumu un vairākus atkārtotus izdevumus visā pasaulē. Pēc grāmatas motīviem ir uzņemta filma, iestudēta opera un balets, teātra izrādes, radiouzvedumi un, protams, arīdzan seriāls, kas 2017. gadā saņēma "Emmy" balvu kā labākais dramatiskais seriāls, kā arī vēl četrus apbalvojumus.

"Kalpones stāstā" attēlota totalitāra nākotnes sabiedrība ASV, kur sievietes ir pakļautas seksuālai kalpībai. Darbība noris vietā ar nosaukumu Gileāda, kur tiek uzturēts militarizēts, fanātisks un hierarhisks režīms. Likums sievietēm aizliedz strādāt, rīkoties ar naudu un pat lasīt.

Galvenā varone Džūna Osborna ir kalpone augsta ranga amatpersonas un viņa sievas namā, kur viņa spiesta pielāgoties striktiem noteikumiem un nemitīgai uzraudzībai. Džūna vēl atceras laiku "pirms", proti, kad viņai bija ģimene, savs vārds un identitāte, taču tagad viss, ko viņa var darīt, lai paliktu dzīva, ir pielāgoties un cerēt, ka kādudien atkal būs brīva un varēs būt kopā ar savu meitu un vīru.

Seriāla žanrs nemelo – tā ir fantastika plus traģēdija. Tajā redzam it kā mūsdienu pasauli, kuras ielās braukā moderni džipi, bet bērni ir deficīts, tāpēc amerikānietes fertilajā vecumā tiek nolaupītas jaunai pasaulei, kurā viņas spiestas gādāt bērnus elitārai ļaužu saujiņai. Viņas sauc par kalponēm, un tāda arī ir šo sieviešu dzīve.

Nelielajā jaunās sezonas reklāmas videorullītī redzam, ka Džūna teikusi ardievas savai kalpones garderobei un jaunajā izskatā izgājusi ielās. Sarkano kleitu un balto aubi nomainījis dzeltens džemperis un beisbola cepure. Skatītājs no jauna satiekas ar Džūnu, kas vienatnē ar mugursomu plecos soļo pa pamestu pilsētas ielu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!