Foto: Vida Press
"Ātrs un bez žēlastības" ir viena no jaudīgākajām franšīzēm kino pasaulē, kuras kārtējo turpinājumu sagaidīsim (cerams) jau pēc dažiem mēnešiem. Kinolente neiztiks arī bez sāgas firmas zīmes – Vina Dīzela atveidotā Doma, kurš šoreiz ekrānu dalīs ar kādu ļoti īpašu cilvēku. Un šis cilvēks ir viņa dēls, 10 gadus vecais Vincents Sinklērs, kuram šī būs debija lielajā kino.

Kā raksta "People", mazais Vinsents, tāpat kā tēvs, "F9" atveidos skatītāju iemīļoto Dominiku Toretto, taču viņa gadījumā gan tikai bērnu dienās. Ainas ar viņa piedalīšanos uzņemtas 2019. gadā, un to apstiprinājis arī "Entertainment Weekly". 2015. gada "Ātrs un bez žēlastības 7", Dominika atmiņu uzplaiksnījumos par bērnu dienām, varoņa kurpēs pārkāpa Alekss Makgī.

53 gadus vecais aktieris jau ilgstoši ir attiecībās ar modeli Palomu, kura Dīzelam dāvājusi trīs bērnus. Ģimenē kopā ar Vincentu Sinklēru aug arī Hanija Railija un jaunākā atvase Paulīne, kurai vārds dots par godu Dīzela cīņubiedram – aktierim Polam Volkeram, kurš 2013. gadā gāja bojā traģiskā autoavārijā, norāda "People".

Pandēmijas dēļ devītā un priekšpēdējā franšīzes "Ātrs un bez žēlastības" daļa pārcēlusies uz 2021. gadu, tādējādi pārvirzot arī plānus par pašas pēdējās filmas pirmizrādi. Tās režisora krēslā sēdās vietiņu iesildījušais Džastins Lins, un tajā redzēsim Doma sen pazudušo brāli Džeikobu (Džons Cena), kā arī Hanu, kurš atgriezīsies no mirušajiem.

Vinam Dīzelam jaunākajā sāgas filmā pievienosies arī Mišela Rodrigesa, Tairīss Gibsons, Ludacris, Džordana Brūstere, Natālija Emanuela u.c. Starp citu, arī tādas šarmantas dāmas kā Šarlīze Terona un Helēna Mirena uzmirdzēs pie "F9" zvaigžņotajām debesīm kopā ar iepriekš minētajiem Holivudas vārdiem.

"Kad uzņem labu filmu, sākotnēji galvenais mērķis ir uzfilmēt ko tādu, par ko vari lepoties," intervijā "Entertainment Weekly" sacījis Dīzels. "Filmu biznesā jau no pašiem pirmsākumiem iemācies, ka brīdī, kad filma tiek izlaista, tev pār to ir maza kontrole. Arī tad, ja apkārt nevalda pandēmija. Bet, ja domājam par filmas kvalitāti, ir vairāk laika piestrādāt, vairāk laika kadrus uzņemt pareizi. Tas ir sava veida drošības spilvens." Aktieris arī norādījis, ka ar nepacietību gaida filmas nogādāšanu fanu rokās, kuri pēc turpinājuma ir dikti nocietušies.

"F9" treileri liek secināt – būs gan kaskadieru cienīgie triki, gan arī elpu aizraujoši kadri, bez kuriem franšīzes filmas nav iedomājas, taču – par ko gan būs pats sižets? Vēstīts, ka Doms nodevies klusai un mierīgai dzīvei ar Letiju un savu dēlu Braienu, tomēr viņi jau nojauš, ka aiz stūra atkal glūn briesmas. Šoreiz šis drauds liks Domam ieskatīties acīs viņa pagātnes grēkiem un par tiem atbildēt. Lai glābtu savus tuvos, Domam talkā nāk viss karstgalvju sastāvs, stājoties pretim izcila braucēja – kas izrādās arī Doma brālis – vadītajai otrā krasta komandai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!