Pagājis labs laiciņš, kopš pēdējo reizi uz ekrāniem redzējām Vina Dīzela Domu Toretto un viņa adrenalīna kāros draugus. Ja kārtis izspēlēsies pareizi, jau aprīlī vairākas reizes pārceltais "Ātrs un bez žēlastības" ("Fast and Furious") franšīzes jaunākais veikums "F9" tiks nodots kino skatītāju vērtējumam. Taču, kamēr gaidām vienu no pēdējām tikšanās reizēm ar ātrumu mīlošajiem braucējiem, paskatīsimies, ko veidotāji par to atklājuši līdz šim.

Marta vidū uzzinājām, ka devītā un priekšpēdējā franšīzes "Ātrs un bez žēlastības" daļa pārcelsies uz 2021. gadu, tādējādi pārvirzot arī plānus par pašas pēdējās filmas pirmizrādi. Tās režisora krēslā sēdies vietiņu iesildījušais Džastins Lins, un tajā redzēsim Doma sen pazudušo brāli Džeikobu (Džons Cena), kā arī Hanu, kurš atgriezīsies no mirušajiem.

Vinam Dīzelam filmā pievienosies arī Mišela Rodrigesa, Tairīss Gibsons, Ludacris, Džordana Brūstere, Natālija Emanuela u.c. Starp citu, arī tādas šarmantas dāmas kā Šarlīze Terona un Helēna Mirena uzmirdzēs pie "F9" zvaigžņotajām debesīm kopā ar iepriekš minētajiem Holivudas vārdiem. Arī šī kinolente neiztiks bez kādas slavenības viesošanās – ar nelielu lomiņu uz ekrāna parādīsies regeja dziedātājs Ozuna.

Jaunākais "F9" videorullītis dienasgaismā izcelts Nacionālās futbola līgas finālspēlē jeb "Super Bowl" mačā. Tas nav licis vilties, atrādot gan prātam neaptveramos trikus, gan arī spraigas sacīkstes, kuras pavisam drīz pasaule varēs novērtēt arī pilnajā versijā. Kā ierasts, spēkratu jauda ir patiesi iespaidīga, vēlreiz pārliecinot skatītāju – "Ātrs un bez žēlastības" franšīzē ir vienas no visu laiku neparastākajām automašīnām, kādas kino pasaule jebkad pieredzējusi.

Skaidrs ir viens – būs gan kaskadieru cienīgie triki, gan arī elpu aizraujoši kadri, taču – par ko gan būs pats sižets? Vēstīts, ka Doms nodevies klusai un mierīgai dzīvei ar Letiju un savu dēlu Braienu, tomēr viņi jau nojauš, ka aiz stūra atkal glūn briesmas. Šoreiz šis drauds liks Domam ieskatīties acīs viņa pagātnes grēkiem un par tiem atbildēt. Lai glābtu savus tuvos, Domam talkā nāk viss karstgalvju sastāvs, stājoties pretim izcila braucēja – kas izrādās arī Doma brālis – vadītajai otrā krasta komandai.

Taču visam labajam reiz pienāk beigas. Pēdējos mēnešos arvien vairāk uzplaiksnījušas runas, ka pēc divām kinolentēm dragreisa franšīzei plānots likt punktu, raksta "Deadline". Kas interesanti, nākotnē, visticamāk, neredzēsim "Ātrs un bez žēlastības 10" un "Ātrs un bez žēlastības 11" – tā vietā 10. turpinājums varētu tikt sadalīts divās daļās, norāda "Insider". Grandiozo noslēgumu uzticēts režisēt tam pašam Linam, kurš līdz šim galvenajā krēslā sēdies piecas reizes.

"Ātrs un bez žēlastības" pirmās daļas, kura uz ekrāniem iznāca 2001. gadā, scenārijam tā autorus iedvesmoja 1998. gadā "Vibe" publicētais raksts par nelegālām ielu sacīkstēm Kvīnsā, Ņujorkā. Pēcāk Dīzels palīdzēja nedaudz nomainīt franšīzes ieņemto virzienu, pārvēršot to stāstā par ģimeni, kura no likumpārkāpējiem kļuva par varoņiem.

Šīs franšīzes vārds ir cieši saistīts ar aktieri Polu Volkeru, kurš 2013. gadā gāja bojā traģiskā negadījumā. Šajā laikā vēl notika septītās filma uzņemšana, kuras noslēguma fāzē Volkera vietā ainas dublēja aktiera brāļi Keilebs un Kodijs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!