Foto: Vida Press

Šobrīd kinoteātros skatāms popzvaigznes Lady Gagas nesenākais veikums filmā "House of Gucci". Savukārt tiem, kuri, iespējams, apšauba dziedātājas aktiermākslas dotības viņa reiz jau sevi pierādījusi kā talantīgu kino aktrisi un pat saņēmusi "Oskara" balvu. Īsts pārsteigums Lady Gagas faniem bija viņas dalība muzikāli romantiskajā drāmā "Star is Born" (2018), kurā viņa atveidoja jauno un kautrīgo dziedātāju Eliju. Filmas režisors un arīdzan ekrāna zvaigzne bija Bredlijs Kūpers. Kopš tā laika abas zvaigznes vieno draudzība. Pavisam nesen aktrise savā "Twitter" kontā slavējusi Kūperu un arī filmu "Murgu aleja" ("Nightmare Alley"), kā arī sveikusi "Oskara" balvas ieguvēju – režisoru Giljermo del Toro.

Filma, kas uz lielajiem ekrāniem nonāks 21. janvārī, ir ekranizācija Viljama Lindsija Grešama 1946. gada kriminālromānam ar tādu pašu nosaukumu. Filmas darbība norisinās pasaulē, kurā uzdarbojas karnevālu meistari un krāpnieki, un viens no viņiem – jaunais un ambiciozais Stens Karlisle (Kūpers) – nolemj mesties uz vienu roku ar Keitas Blanšetas atveidoto psiholoģi. Lai gan Karlisle ar dažiem precīzi izvēlētiem vārdiem spēj aptīt ap pirkstu teju jebkuru un manipulēt pēc sirds patikas, viņam priekšā stājas liels izaicinājums, jo tieši noslēpumainā dāma izrādās vēl bīstamāka par viņu pašu.

Šī gan nav pirmā "Murgu alejas" kino versija, jo jau gadu pēc romāna izdošanas tas tika ekranizēts klasiskā "film noir" stilā.

"Nightmare Alley" ir pārsteidzoša filma ar pārsteidzošu aktieru sastāvu. Bredlijs ir iespaidīgs, Keita un Rūnijs ir nepārspējami! Man tā tik ļoti patika. Ejiet to apskatīt!
Lady Gaga

Savukārt Kūpers "Deadline" sacījis, ka viņa filmā uzticētā loma viņu biedējusi daudzu iemeslu dēļ.

Viņš piebilda: "Bija svarīgi tur doties nesatricināmi un drosmīgi, ko varēju darīt roku rokā ar Giljermo. Protams, tas emocionāli kaut ko maksāja, veidojot šo filmu. Bija riskanti doties uz šīm vietām. Kā arī es kā aktieris atklāju, ka esmu diezgan neaizsargāts. Šī varoņa attēlošana bija īpaši grūta."

Lūk, ieskaties filmas treilerī!

Aktieris atcerējās, kā viņu 2018. gadā iespaidoja Lady Gaga: "Strādājot ar viņu, atceros, kas pārsteidza manu prātu. Tas šķita vienkārši, bet man šķita, ka tas ir liels notikums, kad mans varonis pirmo reizi uz skatuves uzveda Lady Gagas varoni Eliju. Es patiesi noticēju, ka šis cilvēks nekad agrāk nav bijis uz skatuves," par dziedātājas aktierspēli sacījis Kūpers.

"Es atceros, ka domāju: "Kā viņai tas izdodas?" Es visos līmeņos gan kā režisors, gan kā varonis noticēju, ka šī persona nekad iepriekš nav bijusi 20 000 cilvēku priekšā," turpināja Kūpers. "Tas patiešām bija prātam neaptverami!" Skatītāji abu aktieru ķīmiju raksturojuši kā "elpu aizaujošu".

Foto: Vida Press

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!