Foto: Publicitātes attēli
Ir kāda brīnumskaista filma, kas jau divdesmito gadu svētkos pie TV ekrāniem vilina miljoniem skatītāju visā pasaulē. Kur gan slēpjas šīs filmas maģija? Nostalģija, smeldzīgas ilgas, piepildījums, ko var sniegt vienīgi otra tuvums – katrs tajā var atrast kaut ko sev. Pasaules lielākie TV kanāli šogad atzīmē kulta Ziemassvētku filmas "Tāda ir mīlestība" 20 gadu jubileju.

Smeldzīgā komēdija "Tāda ir mīlestība", kurā kopā savērpušies deviņi dažādi likteņstāsti, sākotnēji bija iecerēta kā divas dažādas filmas. Režisors Ričards Kērtiss vienlaikus strādāja pie diviem scenārijiem. Vienā galvenais tēls ir Hjū Grānta atveidotais vecpuisis premjerministrs. Otrs scenārijs vēsta par rakstnieku ar salauztu sirdi, ko filmā atveido Kolina Fērta varonis. Pamanījis līdzības abos stāstos, Kērtiss nolēma tos apvienot. Un, šķiet, viņam nudien piemīt intuitīva prasme uzķert īsto stīgu, kas viņa radītajiem stāstiem liek ievibrēties skatītāja sirdī. Viņš rakstījis scenārijus arī tādiem šedevriem kā "Četras kāzas un vienas bēres" un "Notinghila".

Par godu apaļajai jubilejai kanāls ABC sagatavojis īpašu dokumentālo īsfilmu ar aizkustinošām aktieru intervijām, atskatoties uz 20 gadiem kopš "Tāda ir mīlestība" nonākšanas uz ekrāniem.


Arī kanālā "TV3 Life", kurā filmu varēs redzēt 17. decembrī, šī komēdija kļuvusi par svētku tradīciju. Tās ceļš pie Latvijas TV skatītājiem aizsācies 2006. gadā, kad to translēja kanāls LNT. Kopš tā laika filma bijusi neatņemama televīzijas svētku programmas sastāvdaļa: no 2006. gada līdz 2010. gadam tā rādīta LNT un TV5, no 2012. līdz 2013. gadam stafeti pārņēma LTV1, vēlāk no 2016. līdz 2019. gadam filma bija redzama gan LNT, gan "TV3 Plus" un "Kanālā 2", bet kopš 2020. gada – "TV3 Life" un "TV3 Plus".

Debiju uz lielajiem ekrāniem piedzīvojusi 2003. gadā, filma "Tāda ir mīlestība" acumirklī kļuva par klasiku Ziemassvētku TV filmu repertuārā, nostājoties līdzās tādiem iemīļotiem grandiem kā "Viens pats mājās" un "Brīnišķīgā dzīve". Panākumu atslēga viennozīmīgi ir meistarīgi veidotais stāsts – ikviens varonis ir "viens no mums", kuram tāpat ir klapatas un ķezas gan privātajā dzīvē, gan darbā. Tomēr pats būtiskākais, ka filma patiesi un izjusti ataino mīlestības dažādās sejas, un šo "īstuma" sajūtu iznes izcila aktieru plejāde – Hjū Grānts, Kolins Fērts, Alans Rikmens, Liams Nīsons, Emma Tompsone, Keira Naitlija un citi.

Uzskaitīsim filmas spilgtākos momentus!

Foto: Publicitātes attēli


Pīters un Džuljeta gatavojas aizvadīt mūžu laimīgi kopā. Tomēr Pītera labākais draugs Marks klusībā ir iemīlējies Džuljetā, un šis noslēpums drīz nāks gaismā.

Foto: Publicitātes attēli

Pēc sievas nāves Danielam jāmācās audzināt savu padēlu Semu vienam. Viņam priekšā nozīmīgs uzdevums – palīdzēt Semam iekarot mīļotās meitenes Džoannas sirdi.

Foto: Publicitātes attēli

Dziedātājs Billijs Maks ir izbijusi rokenrola leģenda, un nu viņš izlaiž jaunu Ziemassvētku singlu, kaut arī pašam šis gabals ne visai iet pie sirds. Ja dziesma izrādīsies veiksmīga, viņš nozvēras to izpildīt pilnīgi kails.

Foto: Publiciātes attēli

Lai arī Kārenas un viņas vīra Harija laulība no ārpuses šķiet ideāla, tā ir sašķobījusies. Harijam ir dēka ar sekretāri, tomēr par spīti šīm problēmām Kārena palīdz savam draugam Danielam (Liams Nīsons), kurš piedzīvo sirdssāpes pēc sievas zaudējuma.

Foto: Publicitātes attēli

Rovans Atkinsons filmā atveido Rufusu – vīru, kurš Harijam pārdod kaklarotu, ko viņš iecerējis uzdāvināt savai sekretārei. Rufuss ir pārdevējs, kurš par visu visaugstāk vērtē rūpību un precizitāti, tādēļ dāvanas iesaiņošana viņam aizņem īpaši daudz laika, līdz ar to notiekošo pamana Harija sieva Kārena.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!