Foto: Vida Press

Savu pirmizrādi kinoteātros piedzīvojusi Pītera Kreiga un Meta Rīvsa veidotā supervaroņu filma "Betmens", piedāvājot jaunu versiju par leģendāro komiksu varoni. Trīs stundu garajā kinolentē Betmena lomā iejūtas "vampīrēns" Roberts Patinsons, taču nepamanīta nepaliek arī spilgtā Kaķsieviete Selīna Kaila, kuru atveido Zoja Kravica. Apskatīsim tuvāk, kā aktrise tika pie lomas un kādus izaicinājumus tas prasīja!

Jaunais grāvējs debiju piedzīvoja 4. martā, lai arī pandēmijas dēļ filmēšana uz pusgadu tika pārtraukta. Fani var priecāties, jo tas nebūt nav viss – filmai būs arī turpinājums.

Talantīgo amerikāņu aktrisi, dziedātāju un modeli Zoju Kravicu uz ekrāniem esam redzējuši ne vienu reizi vien – viņa atveidoja Kristīnu atzinīgi novērtētajā filmā "Citādie", galveno Robinas lomu romantiskajā komēdijā "Augstākā precizitāte", kā arī eņģelis Salvadore filmā "X-cilvēki". Komentējot apkārtējo reakciju uz viņai piedāvāto lomu filmā, Kravica sacījusi: "Mans telefons teju vai uzsprāga no ziņām un zvaniem. Pat nevienā dzimšanas dienā nav bijis tik traki!"

Izrādās, ka ceļš uz Kaķsievietes lomu nemaz nebija tik viegls. Kravica bija viena no daudzajām aktrisēm, kura pretendēja uz lomu, taču kārtis krita viņai par labu. Lai sagatavotos lomai, aktrise trenējās četrus mēnešus – skatījās dažādus kaķu video, centās apgūt kaķa prāta stāvokli un viņu fiziskās īpašības.

Aktrise atklāj, ka filmēšanas laukumā viņas grafikā pat iekļauts "kaķu laiks", lai palīdzētu izveidot saikni ar varones Selīnas Kailas mājdzīvniekiem. Džimija Falona šovā "The Tonight Show" viņa atminas, kā filmēšanas grupa centusies viņu iepazīstināt ar "topošajiem" mājdzīvniekiem. Grafiks esot bijis sekojošs – treniņš pulksten 13.30, tad mēģinājums, vēlāk kaķu laiks. "Jautāju, kas gan ir kaķu laiks?" humoristiski stāsta aktrise. "Un tad mani ieveda vienā istabā ar kaķu bariņu, kuri filmā būs manējie. Bet kaķiem bija vienalga par visu… viņi neko nedarīja."

Viņa smejas par kaķu vienaldzību pret dzīvi: "Viņiem par visu ir vienalga, nav tādu kaķu, kas būtu īsti aktieri. Noturēt kaķi vienā pozā? Teju vai neiespējami!" Aktrise arī uzsver, cik jautri bijis pavadīt laiku kopā ar dzīvniekiem, mācoties dažādus staigāšanas un veiklības trikus, kas piemīt četrkājainajiem draugiem.

Tērzējot ar raidījuma vadītāju par supervaroņu filmu, Kravica sacīja, ka izmantojusi neparastas metodes, lai iejustos tēlā. Apsverot variantus, ko viņš izmantotu, ja uzvilktu slaveno kaķa tērpu, Falons savai viešņai sacīja: "Ja mani ieceltu par kaķu sievieti… Es pētītu kaķus, dzertu pienu no bļodiņas." Uz šo apgalvojumu sieviete pārliecinoši atbildēja: "Es to izdarīju!" Kad vadītājs atguvās no dzirdētā un pārsteiguma, viņš neticīgi sacīja: "Tu to nedarīji…", savukārt Kravica aizvien uzstāja, ka dzērusi pienu no bļodas kā kaķis.

Intervijas laikā vadītājs atvēlēja laiku mazai spēlei, liekot Kravicai ar roku minēt, kas ir noslēpies stikla kastē. Par spīti ne pārāk lielai vēlmei to darīt, viņa bija pārliecināta, ka kastē būs Patinsons! Bet, kas gan tas bija patiesībā?

Lai arī Zojas "Instagram" saturs sastāv no 15 publikācijām vien, daļa satura saistīta tieši ar jauno supervaroņu filmu. Nesen viņa publicējusi visai pikantas bildes ar Robertu Patinsonu, pie ieraksta vēstot, ka filma nu ir gaisā! Faniem joprojām nav skaidrs, vai starp Betmenu un Kaķsievieti filmā virmo romantiskas jūtas vai tikai draudzīgas attiecības, un tas ir vēl viens iemesls, lai filmu noskatītos savām acīm.

Rakstā izmantota informācija no "Variety", "The Guardian", "Independent" un "People".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!