Foto: Kadrs no video

Kad 2001. gadā skatītāju vērtējumam tika nodota mūsdienās leģendāru statusu iemantojusī kinolente "Citi" ("The Others"), kinomīļiem bija iespēja novērtēt Nikolas Kidmenas aktiermākslu visā tās krāšņumā. Nu tapis zināms, ka plānots filmai notīrīt putekļu kārtu un uzņemt jaunu, taču ne mazāk šausmu pilnu versiju.

Tiesības uz jauno projektu pieder "Universal Pictures" un "Sentient Entertainment", kas kopīgiem spēkiem saulītē no jauna izcels režisora Alehandro Amenabāra iepriekšējo veikumu.

Mistikas pilnajā psiholoģiskajā šausmu filmā Kidmena attēloja rūpīgo māti Greisu. Sižetā atveidotā varone viena audzina divus savus bērnus un gaida vīru atgriežamies no Otrā pasaules kara. Notikumi norisinās 1945. gadā. Viņas bērni nedrīkst uzturēties saules gaismā, bet viņu mājā nevienas durvis nedrīkst tikt atvērtas iekams nav aizvērtas iepriekšējās. Tomēr viņu mājā pie Lamanša norisinās dīvainas lietas, tur arvien vairāk ir jūtama svešinieku klātbūtne. Viens no bērniem atklāj, ka vairākas reizes mājā redzējis cilvēku grupiņu – vīrieti, sievieti, vecu kundzi un mazu bērnu vārdā Viktors, kuri pastāv uz to, ka šī ir viņu dzīvesvieta.

Pēc pirmizrādes filma, un it īpaši Nikolas Kidmenas tēlojums, saņēma slavinošās atsauksmes, tiekot pie vairākām nozīmīgām kino balvām un nominācijām. Par šo lomu Kidmena tika izvirzīta arī "Zelta globusa" balvai kategorijā "Labākā aktrise (drāma)". Tāpat filma saņēma vairākas spāņu prestižās "Goya" balvas, tostarp labākās filmas un labākā režisora kategorijās, norāda "The Variety".

  • Ar visu laiku spožākajām Nikolas Kindmenas lomām iepazīsties šajā rakstā.

Pēc iznākšanas 2001. gada filma kļuva par milzīgu kases grāvēju, ienesot vairāk nekā 200 miljonus ASV dolāru. Tās budžets salīdzinoši bija daudz mazāks – ap 17 miljoniem dolāru, vēsta "The Variety". Gluži tāpat kā 1999. gada kinolente "Sestais prāts" ("The Sixth Sense"), arī "Citi" daudziem palikusi atmiņā ne vien kā filma, kas liek uzmesties zosādai un ar bailēm skatīties pāri plecam vēl ilgi, bet arī kā savdabīgs kinomākslas darbs, kuram ir absolūti negaidīts nobeigums.

Pagaidām nav zināms, cik daudz jaunās versijas veidotāji aizņemsies no veiksmīgās priekšgājējas, raksta "Deadline". Taču, kā liecina izdevuma rīcībā esošā informācija, šobrīd norisinās tikšanās ar scenāristiem, lai tiktu skaidrībā par šiem jautājumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!