Foto: Kadrs no video

Jau teju 50 gadus visu laiku labāko filmu topā vieta tiek atrasta arī leģendārajai, Frensisa Forda Kopolas režisētajai itāliešu-amerikāņu mafijas sāgai "Krusttēvs" ("The Godfather"). Savu artavu tajā ielicis arī aktieris Džeims Kāns, Sonija Korleones lomas atveidotājs. Kā nesenā intervijā "Turner Classic Movies" sacījis "Oskara" nominants, viens no ikoniskākajiem momentiem 1972. gada filmā radies pēc viņa iniciatīvas, raksta "The Hollywood Reporter".

Runa ir par kāzu ainu, kurā karstgalvīgais Sonijs, vecākais no Korleones puišiem, sadauza FIB aģenta fotokameru, bet pēc tam uz zemes nomet dažas naudas banknotes. "Es sagrābu to kameru un sašķaidīju," norādījis Kāns. "Tad paskatījos un sapratu, ka esmu darījis nepareizi, tāpēc izņēmu 20 dolārus un nometu tos uz ielas. Es par to samaksāju."

81 gadu vecais aktieris arī runājis par to, cik liela loma Sonija būtības veidošanas procesā bijusi slavenajam komiķim Donam Riklsam. "Es necentos imitēt Donu Riklsu. Manī vienkārši arī bija tas dzinulis, vai saproti? Pie tā es pieturējos," teicis Kāns.

Kas attiecas uz vēl vienu no Kāna portfolio populārākajiem veikumiem, 2003. gada bērnu komēdiju "Elfs", sākotnēji viņš piedāvājumu tajā piedalīties noraidījis pēc dzirdētā filmas nosaukuma vien. Garu sarunu rezultātā Vilam Farelam tomēr izdevās aktieri pierunāt atveidot lomu nu par klasisku kļuvušajā Ziemassvētku filmā.

Intervijas noslēgumā Kāns atklājis, ka benzīns viņa bākā nav beidzies, tāpēc viņš nav atmetis cerību nospēlēt vēl vienu lielisku lomu. "Es gribu uzfilmēt kādu tiešām labu gabalu," sacījis aktieris. "Esmu neapmierināts. Es gribētu atveidot kādu kārtīgu varoni." Kāns arī piebildis, ka viņš izbauda strādāšanu. "Kad strādāju, ir daudz jautrāk, es daudz smejos. Un mani arī respektē – dažreiz."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!