Ja šķita, ka pandēmijas kontekstā pasaule nevar kļūt biedējošāka, laiks šo pieņēmumu apsvērt vēlreiz. Nupat publicēts pirmais Bena Vītlija šausmu filmas "In The Earth" tīzeris, kurā redzam – tiks meklētas zāles pret nāvējošu vīrusu, paralēli norisinoties virknei mistisku notikumu. Lai gan sižets vien ir kā naglai uz galvas, vērts pieminēt, ka šī filma daudzus pārsteigusi arī ar iespaidīgo uzņemšanas ātrumu.

Vītlijam, kura vārdu saistām ar tādām filmām kā "Rebecca" un "Kill Last", savu jaunāko veikumu pagājušajā gadā izdevies uzņemt klusi, nemanāmi un bez liekas uzmanības. Šausmu filmas žanrā uzņemtā "In The Earth" savu pirmizrādi piedzīvoja Sandēnsas kinofestivālā janvārī, bet plašākai auditorijai tiks atrādīta jau nākammēnes.

Galvenajās lomās filma atveido Džoels Frajs ("Yesterday"), Elora Torčia ("Midsommar"), Heilija Skvairsa ("I, Daniel Blake") un Rīss Šērsmits. Sižeta galvenie notikumi risinās ap zinātnieci un parka uzraugu, kuri iemaldās dziļi mežā, kamēr pārējā pasaule meklē zāles, kas uzveiktu starp viņiem dzīvojošo, nāvējošo vīrusu. Kā tas šausmu filmās mēdz būt, galvenos varoņus savos nagos ievelk biedējoša mistērija.

Režisors Vītlijs vēlējies uzņemt filmu, kas pasaulē notiekošo ieliktu kontekstā. "Filmas, kuras tika uzņemtas un izlaistas pandēmijas laikā, man šķita vecmodīgas. Neviens nerunā par to, kas šobrīd ir noticis. Covid iezīmēs šo paaudzi," citējot režisoru, raksta "Entertainment Weekly". Vēstīts, ka filma uzņemta pagājušajā gadā, un tās filmēšana aizņēmusi nedaudz vairāk par divām nedēļām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!