Jaunajā Adama Meisona kinolentē pasauli pāršalcis jauns koronavīruss Covid-23, un tas vienā brīdī cilvēku dzīves sagriež pavisam kājām gaisā, raksta "Variety". Tā ir filma "Songbird" ar seriāla "Riverdale" zvaigzni K.J. Apu un aktrisi Sofiju Kārsoni.

Nupat filmai pacelts priekškars un skatītājiem dots ieskats, kas tad īsti tajā norisināsies. Publiski pieejamajos kadros redzama pasaule, kas sava veida izolētībā dzīvojusi pēdējos četrus gadus. 8,4 miljoni – šis ir nāvju skaits gada laikā, kas kļuvis par ikdienu. "Songbird" cīnās par mīlestību. Filmas darbība norisinās 2024. gadā, galveno uzmanību vēršot diviem mīlošiem jauniešiem (Kārsone un Apa), kuri spiesti dzīvot šķirti un sekot vispārējiem likumiem.

Apas atveidotais varonis uzstāj, ka ir imūns pret vīrusu, un tas viņam varētu palīdzēt savas mīļotās meklējumos, kura pēc kaimiņa kontakta ar jaunā koronavīrusa inficēto spiesta pamest savu dzīvesvietu. "Tā ir biedējoša pasaule, taču pati filma saucama par romantisku, jo stāsta par diviem cilvēkiem, kuri vēlas būt kopā, bet nevar," sacījis režisors Adams Meisons. "Tas ir kā "Romeo un Džuljeta", tikai viņu starpā ir sievietes ārdurvis un vīruss."

Uzņemot filmu par pandēmiju reālas pandēmijas laikā, Meisons sacījis, ka Covid-19 ierobežojumi viņam likuši gremdēties atmiņās par citām filmām. "Es parasti darbojos ar apgaismojumu un kameras lietām pats," sacījis Meisons. "Tāpēc esmu pieradis ar aktieriem būt ļoti ciešā kontaktā. Šis intīmais piegājiens bija ļoti labs un produktīvs veids filmas uzņemšanai ierobežojumu laikā."

Filmas producents ir Maikls Bejs, savukārt scenārija rakstīšanā Meisons sadarbojies Saimonu Boju. Aktieru sastāvā redzēsim arī Kregu Robinsonu, Bredliju Vitfordu, Demiju Mūru, Pīteru Stormeru un citus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!