Šerloks Holmss nav svešinieks nevienam, taču – kā ir ar viņa māsu? Straumēšanas platforma "Netflix" laidusi klajā jaunās filmas "Enola Holmes" tīzeri, kurā slavenajam detektīvam ir vien otrā plāna loma.

Filmas varones tēlā iejutīsies dāma, kas iepriekš popularitāti guvusi seriālā "Stranger Things". Holmsa mazo māsu Enolu atveidos Millija Bobija Brauna, bet labi zināmā detektīva ādā redzēsim Henriju Kavilu. Savukārt mātes loma uzticēta Helēnai Bonemai Kārterei.

Galvenā sižeta līnija vīsies ap Enolas mātes pazušanu un mēģinājumiem aizbēgt no brāļiem – Šerloka un Maikrofta. Viņa liek lietā dažādus trikus, lai viltībā pārspētu vecāko brāli.

Kā raksta "Hollywood Reporter", jūnijā Konana Doila tiesību pārmanotāji straumēšanas gigantu "Netflix" iesūdzēja tiesā. Viņi uzskatīja, ka filmā atveidotais Šerloks ir pārāk laipns un gādīgs personāžs, kas ar cieņu izturas pret sievietēm, un tas uzskatāms par autortiesību pārkāpumu. Ar Enolas varoni plašāku sabiedrību iepazīstināja Nensija Springere, uz kuras darbu arī balstās jaunā filma, taču emociju pilnais Šerloks parādās Doila darbos, kas vēl nevar tikt brīvi izmantoti. Agrākajos darbos Holmsu raksturo atturība un empātijas trūkums, kas jāievēro visiem tēla izmantotājiem.

Konans Doils nomira 1930. gadā, aiz sevis atstājot lielu apjomu stāstu par leģendāro Holmsu.

Vēstīts, ka "Netflix" platformā filma būs skatāma no 23. septembra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!