Pēc ilgas, ilgas gaidīšanas "Bada spēļu" ("The Hunger Games") fani var kliegt no laimes, jo prīkvela "The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes" reklāmas rullītis beidzot ir mūsu vidū.

Lielākoties, kad izdzirdam par prīkveliem, mēs vienkārši smagi nopūšamies, jo reti kuram šādam veikumam ir izdevies attaisnot savu eksistenci, izstāstot kaut ko tiešām jēdzīgu. Laiks rādīs, kāds liktenis šajā ziņā piemeklēs "The Hunger Games" prīkvelu "The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes".

"Fani vēlas uzzināt un redzēt šī stāsta pirmsākumus," sacīja "Lionsgate" filmu producents Ādams Fogelsons, pielīdzinot projektu, tādiem priekštečiem kā "Wicked" vai "Star Wars: The Phantom Menace".

Filmā galvenās lomas atveido Toms Blaits, Reičela Zeglere, Hantera Šeifera, Džeisons Švarcmens, Pīters Dinklidžs, Viola Deivisa.

View this post on Instagram

A post shared by Variety (@variety)

Jaunā filma, gluži tāpat kā priekšgājējas, ir balstīta rakstnieces Sūzenas Kolinsas 2020. gada romānā ar nosaukumu "The Ballad of Songbirds and Snakes". Šis ir pirmais jaunais ieraksts "Bada spēļu" franšīzē kopš tās oriģinālo četru hitu nonākšanas uz lielajiem ekrāniem.

Pirmajās četrās "Bada spēļu" filmās prezidentu Snovu atveidoja Holivudas zvaigzne Donalds Sazerlends. Tās sižets stāstīja par brutālajām bada spēlēm, kuru ietvaros ik gadu no katra valsts apgabala (kopā tie ir 12) tiek izlozēts viens zēns un meitene vecumā starp 12 un 18 gadiem, kuriem piespiedu kārtā tajās jāpiedalās. Lai izdzīvotu, dalībniekiem jāiznīcina pārējie – kamēr dzīvs paliks tikai viens.

Arī jaunās filmas "The Ballad of Songbirds and Snakes" – notikumi norisinās "Bada spēļu" pasaulē, taču šoreiz aptuveni 64 gadus senā pagātnē pirms oriģinālās sāgas. Stāsts stāstīs par pirmajās filmās iepazītā prezidenta Snova jaunības gadiem, proti, darbs seko pa pēdām 18 gadus vecajam Koriolānam Snovam, kurš kļuva par Panemas distopiskās nācijas tirānisko prezidentu un "Bada spēļu" sērijas galveno ļaundari.

Prīkvela sižeta līnija vēsta: "Daudzus gadus pirms viņš kļuva par tirānisko Panemas prezidentu, 18 gadus vecajam Koriolānam Snovam (Blaits) ir pēdējā cerība glābt viņa izzūdošo dzimtu, kas kādreiz bija lepna ģimene. Tā kā strauji tuvojas 10. ikgadējās Bada spēles, jaunais Snovs ir satraukts, kad viņš tiek norīkots par mentoru Lūsijai Grejai Bērdai (Zeglere), kas ir meitene no nabadzīgā 12. rajona. Taču pēc tam, kad Lūsija Greja ir pievērsusi visu Panemas uzmanību (viņas šarms aizrauj Panemas skatītājus), izaicinoši dziedot ceremonijas laikā, Snovs nodomā, ka viņš varētu izmantot viņu savā labā. Proti, viņš saredz iespēju mainīt savas ģimenes likteni."

Par jauno filmu un tās potenciālo nonākšanu uz kino ekrāniem "Lionsgate" aizsāka runas jau 2020. gada aprīlī. Toreiz "Entertainment Weekly" vēstīja, ka arī šo kinolenti režisēs Frensiss Lourenss, kuram franšīzes ietvaros iepriekš uzticēts lokomotīves vadītāja krēslā sēsties trīs no četrām reizēm.

Ārzemju mediji ziņo arī to, ka filma uz lielajiem ekrāniem nonāks 17. novembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!