Foto: Vida Press

Aktieris Rasels Krovs intervijā ar "Vanity Fair" atskatījies uz vienu no savām leģendārākajām lomām filmā "Gladiators" un atzinis, ka gandrīz atteicies turpināt darbu režisora Ridlija Skota uzņemtajā 2000. gada filmā, jo uzskatīja, ka scenārijs ir "absolūti muļķīgs".

Intervijā Krovs stāsta, ka pirms filmas "Gladiators" viņš jau bija piedalījies vairāk nekā 20 citos projektos un, iesaistoties šajā, bija pārliecināts par savām kā galvenā tēla spējām.

"Tam, ko mēs darījām, pamatā bija lieliska koncepcija, bet scenārijs bija slikts, absolūti slikts. Tajā bija visādas dīvainas sekvences," Krovs vaļsirdīgi stāsta un paskaidro, ka viena no tām bija par kaujas ratiem un to, kā slaveni gladiatori izmantoja noteikta veida ratus. "Tā patiešām bija, bet tas nerezonētu ar mūsdienu auditoriju. Viņiem jautāju – "Kas pie velna tas ir?""

Aktieris arī piebilst, ka šī iemesla dēļ enerģija viņu darbā bija "ļoti salauzta".

Aktieris, kas ieguva "Oskara" balvu par Maksimusa Dečima Meridiusa lomu šajā filmā, arī atzina, ka apsvēra pamest darbu pie filmas. "Pāris reizes es nodomāju, ka labākais risinājums man būtu vienkārši iekāpt lidmašīnā un doties projām no šejienes." Iemesls, kādēļ aktieris palika un turpināja darbu pie leģendārās lomas, bija viņa "sarunas ar Ridliju, kas deva ticību". "Vienā brīdī viņš man teica: "Draugs, mēs neuzņemsim neko, kam tu simtprocentīgi netici.". Kad sākām darbu pie filmas, mēs varējām vienoties par 21 lappusi scenārijā, bet scenārijs parasti ir no apmēram 103 līdz 110 lappusēm. Tādēļ mums priekšā bija tāls ceļš ejams." Rasels pastāsta, ka scenārija daļa, par kuru viņi bija vienojušies, redzama filmas pirmajā daļā un otrā daļa tika veidota jau pēc tam.

Jau ziņojām, ka filmai "Gladiators" tiek uzņemts turpinājums, kas uz lielajiem ekrāniem iznāks 2024. gada novembrī, un Krovs nesen atzina, ka ir "nedaudz greizsirdīgs", jo nepiedalās filmā. "Collider" viņš atklāja, ka Maksimusa loma un darbs šajā projektā mainīja viņa dzīvi, cilvēku attieksmi pret viņu un to, ko viņš dara dzīvē un kā pelna iztiktu. Aktieris novērtē, ka viņam ir ļoti paveicies ar iespējām piedalīties daudzās nozīmīgās un lielās filmās, taču nevienu nevar pielīdzināt "Gladiatoram".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!