Foto: Vida Press

62 gadus vecais Stenlijs Tuči pazīstams ar saviem daudzveidīgajiem un neaizmirstamajiem varoņiem filmās, sākot no komēdijām līdz drāmām. Portālā "Internet Movie Database" (IMDb) atzīmēti vairāk nekā 130 aktierdarbi ar viņa vārdu. Bet nu aktieris pārdomājis savu gadu desmitiem ilgo aktiera karjeru un identificējis vienu lomu, kuru viņš nekad negribētu atkārtot.

"Es vairs nespēlētu šo briesmīgo varoni – Džordžu Hārviju filmā "Dārgie pīšļi" ("The Lovely Bones"), kas bija šausmīgi," Tuči stāstīja "Entertainment Tonight". "Tā ir brīnišķīga filma, taču tā bija smaga pieredze. Lomas dēļ!"

Režisora ​​Pītera Džeksona filma "Dārgie pīšļi" ir Elisas Seboldas vislabāk pārdotā romāna ar tādu pašu nosaukumu adaptācija. Filmas sižets notiek 1973. gadā, kad 14 gadus veco Sjūziju Selmonu nogalina viņas kaimiņš. Pēc slepkavības Sjūzija nonāk vietā starp debesīm un zemi, kur viņa vēro gan savu ģimeni, gan savu slepkavu. Sjūzijai šajā vietā jāsaprot, ko viņa vēlas vairāk – atriebties savam pāridarītājam vai to, lai viņas ģimene pēc traģēdijas atlabtu.

Stenlijs Tuči atzīst, ka mēģinājis pamest lomu (viņam bija iebildumi uzņemties tik briesmīgas slepkavas lomu), taču režisors viņu pierunājis palikt.

"Es jautāju Pīteram Džeksonam, kāpēc viņš man uzticēja šo lomu. Es taču mēģināju izkļūt no lomas atveidošanas! Un viņš man teica – "Tāpēc, ka tu esi smieklīgs." Manuprāt, tas, kā viņš to domāja, bija, ka nevis es to neuztvertu nopietni, bet gan tas, ka es par to nebūtu pārāk dramatisks. Ka es pavisam mierīgi no šīs lomas atbrīvošos, izmetīšu to laukā. Un tas ir tas, kas jādara, spēlējot kādu, kas ir tik šausmīgs."

Slepkavas loma izpelnījās Tuči pirmo "Oskara" nomināciju labākā otrā plāna aktiera kategorijā gada balvu pasniegšanas ceremonijā.

10 labākās Stenlija Tuči filmas

"Es ar prieku atkal spēlētu Naidželu filmā "Sātans Pradas brunčos" ("The Devil Wears Prada"). Tā bija patiešām lieliska pieredze. Un es atkal spēlētu Polu Čaildu filmā "Džulī un Džūlija" ("Julie & Julia")," viņš teica par 2009. gada ASV drāmas filmu, kurā atveidoja Merilas Strīpas vīru. "Tās ir patiešām brīnišķīgas lomas."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!