Foto: Vida Press
Pītera Pārkera un Mērijas Džeinas Votsones skūpsts "Zirnekļcilvēkā" ir neaizmirstams, pārliecināti filmas fani. Turklāt arī pati Kirstena Dansta, kas tēlo Mēriju Džeinu (MJ), teju 20 gadus pēc filmas iznākšanas stāsta, ka lepojas par šo apvērsto skūpstu.

Oriģinālais "Zirnekļcilvēks" ir neaizmirstamu mirkļu pilns, bet visikoniskākais ir Mērijas Džeinas un Pītera skūpsts. Šajā ainā MJ novelk Pārkeram Zirnekļcilvēka masku un skūpsta viņu, kamēr viņš karājas ar galvu uz leju. Kopš tā laika "Zirnekļcilvēka" skūpsts tiek uzskatīts par vienu no visu laiku labākajiem ekrāna sižetiem. Tas ir kļuvis tik neatgriezeniski saistīts ar filmu "Zirnekļcilvēks", supervaroņu kino un popkultūru, ka tas ir minēts šķietami it visur. Toms Hollands pat ir teicis, ka skūpsts ir tā pagātnes "Zirnekļcilvēka" aina, ko viņš vēlētos atjaunot.

Danstas un Magvaira skūpsts 2003. gadā ieguva MTV filmu balvu nomināciju kategorijā "Labākais skūpsts".

Aktrise (kura nesen ieguva SAG balvas nomināciju par savu sniegumu filmā "The Power of the Dog") nesenā intervijā ar "W Magazine" pieminēja arī pirms 20 gadiem tapušo skūpsta ainu filmā "Spiderman". Aktrise atklāja, ka filmēšanas laikā pat neesot varējusi iedomāties, ka skūpsts kļūs tik slavens – jo īpaši tādēļ, ka Magvairam filmēšanas laikā bijis ļoti grūti elpot, jo degunā nepārtraukti lija ūdens. Tomēr, atskatoties pagātnē, aktrise ir lepna, ka bijusi daļa no tā.

"Bet veids, kā man tas tika pasniegts! Filmas režisors Sems Raimi man uzdāvināja grāmatu par slaveniem skūpstiem, tādējādi liekot noprast, cik romantisku un īpašu šo ainu Sems vēlas... Kaut arī sajūta nebija tāda, kad Tobijs karājās kājām gaisā... Es tomēr lepojos ar to. Skūpsts izskatījās lieliski!"

Un, lai gan kopš tā laika viņa nav parādījusies nevienā Zirnekļcilvēka filmā, aktrise nesen teikusi, ka būtu gatava atkārtot savu lomu. "Es to darītu. Kāpēc ne? Tas būtu jautri," Dansta sacīja novembra intervijā "Variety".

"Es nekad neatteiktos no kā tāda," viņa piebilda.

Tādā gadījumā es būtu veca MJ ar maziem Zirnekļcilvēka mazuļiem.
Kirstena Dansta

2021. gada intervijā laikrakstam "The Independent" aktrise runāja arīdzan par atalgojuma atšķirībām starp viņu un Magvairu: "Atalgojuma atšķirības starp mani un Zirnekļcilvēku bija ļoti lielas. Bet es pat par to nedomāju. Man bija gluži tā: "Ak, jā, Tobijs spēlē Zirnekļcilvēku. Bet jūs zināt, kurš bija uz otrā Zirnekļcilvēka plakāta vāka? Zirnekļcilvēks un ES."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!