Foto: Vida Press
No 27. augusta kinoteātros Latvijā skatāms jaunākais "Underworld" un "Van Helsing" zvaigznes Keitas Bekinseilas veikums – asa sižeta komēdija "Karstasinīgā skaistule" ("Jolt"). Ārzemju prese aktrises atveidoto Lindiju pielīdzina grāvējfilmas "Adrenalīns" ("Crank") galvenajam varonim, pieredzējušajam slepkavam Čevam Čeliosam, kuru 2006. gada kinolentē atveidoja Džeisons Stethems.

Kas ir "Karstasinīgā skaistule"? Tas ir stāsts par apburošo Lindiju, kuras lielākais trūkums ir nespēja kontrolēt savas emocijas. Ja dusmas ņem virsroku, sieviete ir gatava izdarīt pat šausmu lietas, taču, lai tas nenotiktu, viņa pielieto visnotaļ brutālu elektroterapiju. Šādā pasaulē, kurā lielākā daļa no viņas baidās, Lindijai nesokas ar romantiskās saiknes izveidošanu, taču, kad tas tomēr notiek – viņa uzticas un atver sirdi vīrietim, viņas jaunais draugs iet bojā. Par slepkavu atbildīgajiem nu rodas nopietnas problēmas, kuras viņiem sagādās ienaidnieks žilbinošās skaistules personā.

Filmas režisore ir Taņa Vekslere, savukārt scenāriju rakstījis Skots Vašča. Kopā ar Bekinseilu uz ekrāniem redzēsim Stenliju Tuči, Džaju Kortniju, Bobiju Kanavāli, Laverni Koksu, Deividu Bredliju, Sūzanu Sarandonu un citus.

Šī filma iezīmē jaunu "Millennium Media" ēru, kurā dominē sievietes. Iepriekš ar viņu svētību tapušajās filmās nav bijusi sieviete gan galvenās varones lomā, gan arī režisora un producenta krēslos, vēsta "The Hollywood Reporter". Jāteic, ka šo riteni viņi vēlreiz iekustinājuši ar filmu "Red Sonja", kurā ugunīgo matu īpašnieci, komiksu supervaroni atveidos Hanna-Džona Kamena.

Intervijā ar "Collider" Bekinseila atklājusi, ka "Jolt" scenārijs viņu uzrunājis tāpēc, ka galvenā loma šajā asa sižeta komēdijā uzticēta sievietei. Tāpat viņai paticis fakts, ka tā ir absolūts jaunums – scenārija pamatā nav videospēle, komiksu grāmata vai jebkāds cits darbs. "Es mīlu filmas, kas ir oriģinālas – jo īpaši asa sižeta kinolenšu lauciņā ar sievietēm galvenajā lomā. Ja izdodas to iznest, tas ir patiesi aizraujoši," tā Bekinseila. Lai gan šādu filmu uzņemšana ir daudz riskantāka, jo negarantē jau esošas fanu bāzes uzmanību, Bekinseila uzskata – tajā, ka nav nekādu gaidu no varoņa, slēpjas kaut kas ļoti foršs.

Aktrisi arī uzrunājis fakts, ka varone ir britiete – drosmīga, asprātīga, emocionāla, neparasta sieviete ar ļoti interesantu raksturu.

Beikinseilai filmēšanas laukumā bija iespēja plecu pie pleca sadarboties ar Stenliju Tuči, kura vārds Holivudā nebūt nav svešs. Taujāta, kā noritējis darbs ar šo zvaigzni un vai nebijusi vēlēšanās viņam visu laiku atgādināt par vienu no karjeras populārākajiem darbiem "Sātans Pradas brunčos" ("The Devil Wears Prada"), aktrise norādījusi – gribējies visu laiku pavaicāt, vai viņš varētu pagatavot "panini" vai kādus gardus salātus, vai arī lai viņš vienkārši pastāsta vairāk par to, kas Tuči dzīvē šķiet svarīgi. "Viņš ir vienkārši lielisks. Viņš vienmēr gatavs pasmieties, es viņu apbrīnoju," atklāta ir Bekinseila.

Foto: Vida Press

Vai abi ar Tuči tik ļoti satuvinājušies, lai viņš uzaicinātu aktrisi uz kādu sava ceļojumu un kulinārijas šova "Stanley Tucci: Searching for Italy" epizodi? "Baidos, ka viņš neaicinās. Es par to nemaz nebiju domājusi, bet tagad man par to būs jāuztraucas," ar humora piesitienu teic Bekinseila.

Savukārt intervijā "EW" aktrise atklājusi, ka visi filmā iesaistītie – gan kameras objektīva priekšā, gan otrpus, bijuši uz viena viļņa, ko ar šo kinolenti vēlēsies pasacīt. Lai gan Lindijai ir daudz mīnusi, cilvēki ļoti dabiski tomēr vēlas just viņai līdzi, jo viņa vienkārši un cilvēcīgi nespēj dusmas kontrolēt, stāsta Bekinseila. "Ir tāda viena aina, kurā kāds vīrietis viņai teic: "Neskusmti, mīļā!", savukārt Lindija tajā brīdī viņa seju piespiež pie sienas. Mūs visus kādreiz ir urdījusi šāda vēlme! Man patīk šis komēdijas, asa sižeta un sievietes dusmu savienojums."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!