Foto: Vida Press

Kamēr kinoindustrija pamazām atgūst spēkus un gatavo Covid-19 pandēmijas dēļ pārcelto jaunumu pirmizrādes, Rīgas kinoteātri īpašajos seansos vienu pēc otras piedāvā pēdējā desmitgadē un agrāk tapušas filmas, kuras jau uzskatāmas par klasiku. Jūlijā atkārtoti uz lielajiem ekrāniem iespējams baudīt vienu no pēdējo gadu jaudīgākajiem kino piedzīvojumiem – "Trakais Makss: Skarbais ceļš" ("Mad Max: Fury Road").

Pirmā zinātniskās fantastikas piedzīvojumu filmu sērijas daļa "Mad Max" uz ekrāniem nonāca 1979. gadā, un tai sekoja divi turpinājumi – "Mad Max 2: The Road Warrior" 1981. gadā un "Mad Max Beyond Thunderdome" 1985. gadā.

Šajās filmās galveno lomu atveidoja Mels Gibsons, kuram darbs otrajā "Trakā Maksa" daļā bija arī nopietns izrāviens karjerā, un trešajā filmā Gibsona ekrāna partnere bija populārā dziedātāja Tīna Tērnere.

Foto: Vida Press
Lai gan savulaik tika mēļots, ka arī ceturtajā daļā Trakā Maksa tēlā atkal redzēsim Gibsonu, filmu sērijas režisors Džordžs Millers ar komandu lēma citādi – par jauno Trako Maksu kļuva britu aktieris Toms Hārdijs, kura sniegums lika kost mēlē ikvienam, kas pirms tam teica, ka bez Gibsona šī filmu sērija nav iespējama, bet galvenā sieviešu loma filmā uzticēta Šarlīzei Teronai.

Kopš filmas "Trakais Makss: Skarbais ceļš" nonākšanas uz lielajiem ekrāniem pagājuši pieci gadi, bet daudzi kinomīļi to neminstinoties ierindos starp pēdējo gadu iespaidīgākajiem kino darbiem. To apliecina arī desmit "Oskara" nominācijas un sešas saņemtās statuetes, starp kurām bija arī atzinības par tērpu dizainu, grimu un frizūrām.

Tāpat fani nepacietīgi gaida filmu sērijas turpinājumu, un šī gada sākumā tika ziņots, ka jau rudenī Austrālijā varētu uzsākt piektās daļas filmēšanu. Līdz ar Covid-19 pandēmijas diktētajām izmaiņām šie plāni, iespējams, tiks mainīti, un visiem "Trakā Maksa" un Hārdija apbrīnotājiem nāksies gaidīt ilgāk, nekā plānots.

"Mad Max: Skarbais ceļš" notikumi risinās mūsu planētas nomaļākajā nostūrī pēc apokalipses –bezgalīgā, neauglīgā tuksnesī, kur siro motorizētas bandas. Nespējot rast sirdsmieru kopš sievas un dēla traģiskās nāves, bijušais policists Trakais Makss niknā apņēmībā viens pats cīnās par izdzīvošanu.

Taču, kad viņa ceļš krustojas ar dumpīgo imperatori Furiozu un viņas pavadoņiem, Trakais Makss pievienojas braucējiem un iesaistās nežēlīgās cīņās pret brutālajām bandām, kas viņus vajā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!