Foto: Publicitātes foto

Eiropas eksāmens 7., 8., 9. maijā ir viena no vērienīgākajām Eiropas dienas tradīcijām nu jau 10 gadus. Pagājušajā gadā tika sasniegts rekords – Eiropas eksāmenā piedalījās vairāk nekā 42 000 dalībnieki. Šogad dalība Eiropas eksāmenā ir īpaši nozīmīga, jo atzīmējam Latvijas divdesmitgadi Eiropas Savienībā. Tāpat kā mūsu ieguvumi no Latvijas dalības Eiropas Savienībā ir daudzveidīgi, arī Eiropas eksāmena jautājumi ir raibu raibie – sports, kultūra, daba, izgudrojumi, nozīmīgi notikumi, personības u.c. tēmas tiek iekļautas tiešsaistes testā, piemērojot tos dažādām vecuma grupām.

Iespēja uzzināt ko jaunu, pārbaudīt esošās zināšanas, izzinoši un jēgpilni pavadītu laiku, mestu sev nelielu izaicinājumu, rādītu piemēru citiem, ir tikai daži Eiropas eksāmena dalībnieku minētie iemesli, kas ik gadus rada vēlmi piedalīties un izjust arī sacensību garu. Un kā nu ne – katrs dalībnieks saņem Apliecinājumu ar iegūto punktu skaitu, labākajiem - balvas.

Eiropas eksāmens notiek 7., 8., 9. maijā tiešsaistē www.esmaja.lv, ikviens var to kārtot sev ērtā laikā. Lai palīdzētu sagatavoties Eiropas eksāmenam un pilnveidotu izpratni par Eiropas dienas nozīmību, 9. maijā tiešsaistē plkst. 9.00 notiks Lielā Eiropas stunda. Lielajā Eiropas stundā tiks sniegta atbilde uz jautājumu "Kāpēc mēs svinam Eiropas dienu?", kā arī pastāstīts būtiskākais par Eiropas Savienības (ES) izveidošanas mērķiem, darbību, vērtībām, iespējām un Latviju Eiropas Savienībā. Lielā Eiropas stunda ir piemērota gan maziem, gan lieliem eiropiešiem. Tā tiks atklāta ar jaunu tradīciju – Rokasspiedienu Eiropai. Aicinām ikvienu, sveicot Eiropas dienā, paspiest roku kolēģiem, draugiem, nejauši satiktiem cilvēkiem, tā apliecinot cieņu un sadarbību. Lielā Eiropas stunda tiks pārraidīta Eiropas dienā, 9.maijā, no pl. 9.00 līdz pl. 9.40 tiešsaistē portālā DELFI, www.esmaja.lv, Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā un Eiropas Savienības mājas Facebook vietnēs.

Par citiem Eiropas dienas pasākumiem visā Latvijā varat uzzināt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!