Foto: Publicitātes foto
Svinīgā ceremonijā 14. decembrī pulksten 19.00, atjaunotajā Rīgas cirka ēkā, Valsts prezidenta Egila Levita klātbūtnē tiks godināti konkursa "Eksporta un inovācijas balva 2022" laureāti. Ceremonijai tiešraidē varēs sekot līdzi Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) "Facebook" lapā un platformā "Delfi".

Ekonomikas ministre Ilze Indriksone: "Konkurss "Eksporta un inovācijas balva" ir iespēja pateikties mūsu izcilniekiem uzņēmējdarbībā. Jau nominācija kādā no šī konkursa kategorijām nozīmē, ka uzņēmums sasniedzis ļoti augstu rezultātus. Teju katrā nozarē mums ir uzņēmumi ar kuriem varam lepoties. Šogad eksporta apgrozījums būs audzis par aptuveni 30%, apliecinot, ka mūsu uzņēmēji spēj ātri pielāgoties mainīgajai videi, ieviest inovācijas un efektīvi izmantot valsts atbalsta instrumentus".

Konkursu organizē LIAA sadarbībā ar Ekonomikas ministriju, Centrālo statistikas pārvaldi, eksportētāju asociāciju "The Red Jackets" un finanšu institūciju "Altum". Tā mērķis ir godināt Latvijas uzņēmējus, kuri rada eksportspējīgus un inovatīvus produktus, nodrošinot valsts ekonomisko izaugsmi un demonstrējot pozitīvu piemēru tiem, kas vēl tikai domā par savu ceļu uzņēmējdarbībā.

Piecās kategorijās "Eksporta un inovācijas balvai" nominēti 57 uzņēmumi. Ceremonijā tiks nosaukti balvas ieguvēji kategorijās "Eksporta jaunpienācējs", "Eksporta līderis", "Eksporta čempions", "Inovācijas čempions" un "Eksportspējīgākais jaunais tūrisma produkts". Konkursa nominantus noteica žūrija, kurā piedalījās finanšu institūciju, uzņēmēju organizāciju, Ekonomikas ministrijas, LIAA un plašsaziņas līdzekļu deleģētie pārstāvji.

Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem šoreiz uzņēmumu nominācijas tika izvirzītas, izvērtējot Centrālās statistikas pārvaldes informāciju. "Lai nodrošinātu pēc iespējas objektīvāku vērtējumu, visi nominanti, izņemot tūrisma kategoriju, izvēlēti balstoties datos. Tika veikts apjomīgs darbs, lai apkopotu un izvērtētu uzņēmumu sniegumu. Vērtējot datus, mūsu uzmanības lokā nonāca arī plašākai sabiedrības daļai mazāk zināmi uzņēmumi, kuri strauji attīstījušies pēdējos gados," stāsta LIAA direktors Kaspars Rožkalns. Konkursa žūrija vērtēja datus par uzņēmumu eksportu, radīto pievienoto vērtību, rentabilitāti un nodarbināto skaitu. Tāpat žūrija iepazinās ar uzņēmumu attīstības plāniem, ieguldījumiem cilvēkkapitālā, ilgtspējīgas izaugsmes nodrošināšanā, sadarbībā ar zinātniski pētnieciskajām iestādēm.

Ceremonijas laikā tiks pasniegtas arī vairākas specbalvas. Finanšu institūcija "Altum" pasniegs "Drošākā eksportētāja" balvu, bet mediju grupa "Delfi" apbalvos lasītāju balsojuma uzvarētāju kategorijā "Eksportspējīgākais jaunais tūrisma produkts".

Konkursa "Eksporta un inovācijas balva 2022" apbalvošanas ceremonijas norisei 14. decembrī no pulksten 19.00. varēs sekot līdz LIAA "Facebook" kanālā un platformā www.delfi.lv

Vairāk par konkursu var uzzināt šeit: https://www.eibalva.lv/

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!