Foto: Publicitātes foto
Seko līdzi pirmstalkas diskusijai "Zaļa Latvija – realitāte vai ilūzija?"

Šogad, 17. septembrī, "World Cleanup Day" (WDC) jeb Pasaules talka Latvijā norisināsies jau piekto gadu pēc kārtas, un kustība "Lielā talka", kas Latvijā organizē Pasaules talkas pasākumus, aicina Latvijas iedzīvotājus piedalīties un laicīgi gatavoties lielajam vispasaules notikumam.

Pagājušajā gadā Jelgavā tika atklāts Latvijā otrais Laimes koku parks, savukārt 2020. gadā pirmais Laimes koku parks tika izveidots Valdemārpilī. Ik rudeni "Lielā talka" liek uzsvaru tiešu uz Laimes koku stādīšanas akciju, šādā veidā veicinot pasaules ekosistēmas līdzsvara atjaunošanu, jo katrs iestādītais koks ir svaiga gaisa elpa mūsu planētai un mums visiem.

Kustības "Lielā talka" vadītāja Vita Jaunzeme norāda: "Šogad esmu īpaši pateicīga visām Latvijas pašvaldībām, kuras pieteicās Laimes koku parku izveidei. Manuprāt, tas ir cēls darbs ne vien tāpēc, ka šādi veidojam zaļu vidi mums apkārt, bet arī saliedējam vietējo sabiedrību radot vietu cilvēkiem, kur iestādīt savu koku, kas simbolizēs viņu saknes konkrētajā novadā, pilsētā vai ciemā. Man ir lepnums par to, ka "Lielā talka" ik gadu aug plašumā – mēs novērojam arvien lielāku jauniešu un bērnu iesaisti, pašvaldību un uzņēmēju atbalstu, sabiedrības kopējo intereses un zināšanu pieaugumu par "zaļajām" tēmām. Mēs kļūstam gudrāki! Tāpēc arī šogad svinēsim un darīsim Latviju zaļu!"

Ikviens var pieteikt savu koku stādīšanas vietu "Lielās talkas" mājaslapā izvietotajā kartē: https://talkas.lv/laimes-koki/.

Akcijas "Laimes koki" mērķis ir:

  • veidot bērnos un jauniešos atbildības sajūtu par dabas saglabāšanu – veidot dziļāku izpratni par dabas procesiem, uzņemoties rūpes par kāda konkrēta koka izaudzēšanu;
  • stiprināt Latvijas kā zaļas, ilgtspējīgas un vides jomā atbildīgas valsts starptautisko tēlu;
  • veicināt aktīvāku sabiedrības iesaisti vides jautājumu risināšanā vietējā un globālā mērogā.

Tāpat, gatavojoties Pasaules talkai, diskusijā "Zaļa Latvija – realitāte vai ilūzija?" runāsim par to, vai tiešām Latvija ir zaļa un vai mēs vispār ejam šajā virzienā gan katrs individuāli, gan mūsu uzņēmēji un valsts kopumā. Diskusija norisināsies 31. augustā no pulksten 11.30 līdz 13.00 un tajā piedalīsies:

  • Vita Jaunzeme, "Lielās talkas" vadītāja;
  • Dace Cīrule, Ārvalstu investoru padomes Latvijā Zaļās ekonomikas darba grupas vadītāja;
  • Armands Beiziķis, SIA "Neste Latvija" valdes priekšsēdētājs:
  • Līga Abizāre, AS "Latvijas valsts meži" vides izglītības vadītāja;
  • Laura Vāciete, Pasaules talkas Trapenes pagasta koordinatore;
  • Ieva Anita Rieksta, "Mežpils alus" zīmola vadītāja;

Vairāk par Pasaules talku: https://talkas.lv, seko līdzi jaunumiem arī "Facebook" un "Instagram" sociālajos tīklos. Vairāk par "World Cleanup Day": https://www.worldcleanupday.org, kā arī sociālajos tīklos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!