Foto: Publicitātes foto

2024. gada 25. aprīlis – Šodien atklāta biedrības "Skalbes" izveidotā pašpalīdzības mājaslapa cilvēkiem, kuri saskaras ar azartspēļu atkarību – www.azartaatkariba.lv. Tajā ir pieejami apraksti un videomateriāli, kā rīkoties, ja cilvēkam radusies atkarība no azartspēlēm.

Mājaslapas atklāšanas pasākuma laikā biedrības “Skalbes” valdes locekle un atbalsta tālruņa azartspēļu atkarīgajiem un viņu līdzcilvēkiem koordinatore Santa Laimiņa prezentēja jaunizveidoto pašpalīdzības lapu, kas paredzēta kā rīks vairākām auditorijām – cilvēkiem, kuriem ir radusies atkarība, kā arī līdzcilvēkiem un speciālistiem, kuri savā ikdienā saskaras ar azartspēļu atkarību.

“Līdz šim atbalsta tālrunis 29 323 202 bija vienīgais specializētais atbalsts pa tālruni tiem, kuri saskaras ar azartspēļu ietekmi. Zvanītāji ar profesionālu konsultantu palīdzību var atpazīt atkarības pazīmes, noskaidrot efektīvākās ārstniecības veidus, kā arī uzzināt, kādi ir pirmie soļi, lai uzsāktu cīņu ar atkarību.

Liels prieks, ka ar nozares atbalstu mums ir izdevies realizēt vēl vienu sociāli svarīgu iniciatīvu, lai veicinātu sabiedrības izglītošanu un padziļinātu izpratni par azartspēļu atkarību. Mājaslapa papildina līdz šim pieejamo instrumentu klāstu, kas sniedz cilvēkiem atbalstu cīņā ar azartspēļu atkarību,” pauž Santa Laimiņa.

Mājaslapā www.azartaatkariba.lv interesentiem ir iespēja sazināties ar biedrības speciālistiem un uzdot jautājumu arī rakstiski, anonīma e-pasta formā. Līdz šim konsultācijas tika nodrošinātas pa atbalsta tālruni 29 323 202, kas arī turpmāk būs pieejams katru dienu no plkst. 12:00 līdz 20:00 bez brīvdienām.

Mājaslapas atklāšanas pasākumā narkoloģe Rita Kuzņecova sīkāk iepazīstināja ar problemātiku, ar kuru visbiežāk saskaras atbalsta tālruņa zvanītāji, savukārt Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijas (IAUI) psiholoģe-konsultante Elīna Brila informēja par Pašatteikušos personu reģistra rezultātiem un kā šāda lapa un atbalsta tālrunis palīdz inspekcijas darbā ar cilvēkiem, kuri vēršas pēc palīdzības.

Jāuzsver, ka viens no rīkiem, kā sev palīdzēt, ja ir konstatēti azartspēļu atkarības simptomi, ir iekļaut sevi Pašatteikušos personu reģistrā, kas darbojas no 2020. gada. Tajā iekļautas personas, kuras sev liegušas iespēju apmeklēt azartspēļu vietas un interaktīvo azartspēļu vietnes. Reģistrs ir sevi pierādījis kā efektīvu mehānismu spēlētāju interešu aizsardzībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!