Foto: Publicitātes foto
Kā liecina "SEB bankas" pasaules un Baltijas ekonomikas apskata "Nordic Outlook" atjauninātās prognozes, pēdējo mēnešu laikā vairums ekonomiku ir izrādījušas negaidīti augstu noturību pret procentu likmju un inflācijas pieaugumu. Mājsaimniecības turpina tērēt naudu patēriņa veidiem, kas tika bloķēti Covid-19 pandēmijas laikā, tostarp, izmantojot uzkrājumus. Uzņēmumi ir guvuši labumu no globālo piegādes traucējumu mazināšanās, kā arī no joprojām salīdzinoši veselīgā pieprasījuma. Tas notur ekonomisko aktivitāti, kas var saīsināt bezdarba pieauguma periodu. Tādējādi ir samazināts dziļas lejupslīdes risks, ko izraisa vairāku negatīvu notikumu ķēdes iespējamība.

"Kamēr turpinās būtiskas problēmas saistībā ar inflāciju, energoapgādi un ģeopolitiskajiem satricinājumiem, situācija būs sarežģīta," norāda "SEB bankas" ekonomists Dainis Gašpuitis.

Lai uzzinātu vairāk par jaunākajām prognozēm, 23. novembrī plkst. 10.00 aicinām pievienoties tiešsaistes prezentācijai, kurā "SEB bankas" ekonomists Dainis Gašpuitis stāstīs, kādas ir turpmākās Latvijas, Baltijas un pasaules ekonomikas perspektīvas. Savukārt Ingus Grasis, "SEB Private Banking" investīciju stratēģis, vairāk pastāstīs, kas šogad noticis akciju un vērtspapīru tirgos, kā arī, cik piemērots šis laiks ir ieguldīšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!