Foto: Publicitātes foto

9. un 10. maijā Rīgā, Ķīpsalas izstāžu centrā, jau septīto reizi norisinājās nacionālais jauno profesionāļu meistarības konkurss SkillsLatvia 2024, kuru organizēja Valsts izglītības attīstības aģentūra. Apbalvošanas ceremonijā 11. maijā godalgas saņems talantīgākie jaunie profesionāļi 20 prasmju konkursos. Šogad konkursā piedalījās 121 jaunietis no 30 profesionālās izglītības iestādēm Latvijā un nozares uzņēmuma. 11.maijā plkst. 11.00 aicinām vērot SkillsLatvia 2024 apbalvošanas ceremoniju tiešraidē portālā "Delfi".

SkillsLatvia notiek jau septīto reizi, un tas ir kļuvis par gada vērienīgāko notikumu profesionālajā izglītībā Latvijā. SkillsLatvia konkursos jaunie talanti no visas Latvijas sacenšas par labākā titulu un medaļām dažādos prasmju konkursos.

Šogad konkursa SkillsLatvia 2024 laikā konkursanti demonstrēja savus talantus, zināšanas un profesionalitāti tādos prasmju konkursos kā datortīklu administrēšana, elektriskās instalācijas, ēdienu gatavošana, flīzēšana, friziera darbi, grafiskais dizains, inženiersistēmas, kravu pārvadājumi, krāsošana un dekoratīvā apdare, mehatronika, mēbeļu izgatavošana, mobilā robotika, restorānu serviss, sausā būve un apdare, skatlogu dizains un noformēšana, smago spēkratu tehnoloģijas, tērpu dizains, tērpu izgatavošana, viesnīcu uzņemšanas dienests, kā arī web tehnoloģijas. Konkursa darba uzdevumi bija pietuvināti starptautisko profesionālās izcilības konkursu prasībām, un jauniešu sniegumu vērtēja gandrīz 70 dažādu nozaru ekspertu žūrija.

11. maijā SkillsLatvia 2024 apbalvošanas ceremonijas laikā labākajiem konkursantiem tiks piešķirtas medaļas, kā arī iespēja pārstāvēt Latviju starptautiskajos konkursos EuroSkills un WordSkills.

Konkursa norisi finansē Eiropas Sociālais fonds Plus un Latvijas valsts VIAA īstenotā projekta "Atbalsts prasmju izcilībai profesionālajā izglītībā" ietvaros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!