Foto: Publicitātes foto
Šovakar Rīgā, "Splendid Palace", norisināsies Baltijas Ilgtspējas inovāciju balvas apbalvošanas ceremonija, kas ir Baltijas līmeņa apbalvojums uzņēmumiem, organizācijām, jaunuzņēmumiem un privātpersonām. Tās mērķis ir godināt inovācijas un iedvesmot citus jauniem sasniegumiem ilgtspējas jomā. No 243 pieteiktajiem ilgtspējas sasniegumiem starptautiska ekspertu žūrija noteica 29 finālistus no visas Baltijas, starp kuriem tiks izvēlēti uzvarētāji astoņās kategorijās.

Iniciatīvu jau otro gadu rīko inovāciju vadības uzņēmums "Helve" sadarbībā ar vadošo partneri "Rimi Baltic". Organizatori informē, ka Baltijas Ilgtspējas forums un apbalvošanas ceremonija ir tikšanās vieta starptautiskiem un vietējiem ilgtspējas inovāciju ekspertiem, kas pārstāv jaunuzņēmumus, uzņēmumus, nevalstisko un publisko sektoru, lai apmainītos ar zināšanām par ilgtspējas inovāciju ieviešanu praksē.

Starp finālistiem astoņi finālisti ir tieši no Latvijas. Pašmāju uzņēmumiem veiksmīgākie rezultāti ir tieši "Ilgtspējīgas pilsētas un mobilitāte" kategorijā, kur visi trīs finālisti ir no Latvijas. Par pirmo vietu šajā kategorijā sacentīsies "Tet" viedo ielu apgaismojuma sistēma, "Eco Bus" risinājums dīzeļautobusu pārejai uz elektriskajiem autobusiem un "Meredot" izstrādātie bezvadu lādētāji, kas ievērojami paātrina uzlādes procesu. Tikmēr "TĀLAVA", kā pirmā alus darītava, kas sākusi pildīt savu sidru atkārtoti pārstrādājamā alumīnija iepakojumā, izpelnījusies vietu starp trīs spēcīgākajiem pieteikumiem kategorijā "Ilgtspējīgi resursi". Kategorijā "Ilgtspējīgas piegādes ķēdes" Latviju pārstāv uzņēmums "THATDAY" un tā ražotā mēnešreižu apakšveļa, kas ļauj ievērojami samazināt ekoloģisko pēdu, piedāvājot alternatīvu līdzšinējām sieviešu higiēnas precēm. Organizatori izceļ arī Latvijas jaunuzņēmumu "Aerones", kas ir vienīgais uzņēmums, kas nominēts vairākās kategorijās. Tā robotizētais risinājums vēja turbīnu attālinātai pārbaudei, apkopei un remontam nodrošinājis uzņēmumam finālista statusu "Zaļās inovācijas" kategorijā jaunuzņēmumiem un "Ietekme uz vidi" apakškategorijā "Atjaunojamā enerģija".

Minēto kategoriju uzvarētājus noteiks žūrija, savukārt, kategorijā "Pārmaiņu vēstneši" ikviens aicināts izvēlēties iedvesmojošāko ilgtspējas līderi, tiešsaistē nobalsojot par savu favorītu. Latvijas finālistu vidū ir Ekoskolu programmas vadītājs Daniels Trukšāns, "TerraWaste" vadītāja Aija Pope un "Zero Waste Latvija" dibinātāja un Pasaules Dabas Fonda Klimata un ilgtspējīgu finanšu programmu vadītāja Laura Treimane.

Baltijas Ilgtspējas inovāciju balvu rīko inovāciju vadības uzņēmums "Helve" sadarbībā ar "Rimi Baltic". Pasākumu atbalsta stratēģiskais partneris "EY", kas izstrādājis balvas pieteikumu vērtēšanas metodoloģiju, un partneri "Dokobit", "Baltic Block", "Signet Bank" un "Sorainen", kā arī informatīvie partneri "IR Nauda", "Clear Channel". Un "Delfi". Uzzināt vairāk, nobalsot par savu favorītu "Pārmaiņu vēstneši" kategorijā, kā arī iegādāties biļetes Baltijas Ilgtspējas inovāciju forumam un balvas apbalvošanas ceremonijai iespējams tīmekļa vietnē www.balticsustainabilityawards.eu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!