Pavasarī Rīgā viesosies un koncertēs viena no spilgtākajām personībām Eiropas kinematogrāfā, slavenais kino režisors Emirs Kusturica kopā ar savu grupu “The No Smoking Orhestra”, pavēstīja koncerta organizatori “Positivus Music”.
Grupas svaigākais veikums ir mūzika un līdzdarbošanās Kusturicas filmā “Dzīve ir Brīnums” (Life is a Miracle). Tā ir viena no skatītākajām filmām pagājušā gada kino forumā “Arsenāls” un kinoteātros vēl arvien rādītā kinolente tika nominēta Zelta palmas zaram Kannu kinofestivālā.

Kā ziņo “Positivus Music”, koncerts notiks aprīļa mēnesī. Tuvāka informācija par koncertu datumu un biļešu tirdzniecība sekos vistuvākajā laikā.

Emira Kusturicas un “The No Smoking Orhestra” mūzika ir mežonīgs rokenrola, folkmūzikas, džeza, čigānu motīvu, turku maršu, aziātisko melodiju melanholijas un Sarājevas panku kultūras maisījums. Salikti kopā, akordeoni, tromboni un vijoles kļūst par eksplozīvu skaņu sajaukumu ... viena skaņa vajā otru, haotiski krājoties vienai uz otru. Tomēr tās harmonizējas perfektā kombinācijā. Nevaldāmais, priecīgais skaņu karuselis ir Emira Kusturicas un viņa grupas panākumu atslēga: tie ir cilvēki, kuri zina, kā radīt lielisku mūziku un lielisku kino izmantojot vienīgi savu intelekta spēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!