Avantis stipendiju konkursam un Gada Balvai kopumā pieteicās 361 jaunietis. Ļoti daudz pieteikumu saņemti Gada Balvai, turklāt lielāko daļu pieteikumu iesūtījuši tieši aktīvu un radošu jauniešu draugi un skolotāji. Piedāvājam Delfi lasītājiem iepazīties ar astoņiem Gada Balvas pretendentiem, kuru darbi mums šķita īpaši interesanti.
Septiņpadsmitgadīgā Agita Auziņa no Alūksnes rajona Ziemeru pagasta uzskata, ka par labiem darbiem nav jākaunas. „Par tiem ir jārunā un jāstāsta pārējiem, lai arī citiem rastos vēlme kaut ko darīt un sasniegt.”

Agita par sevi raksta: „Es dzīvoju tikai darbībā, dažreiz pat diennakts ir par īsu, lai visu pagūtu”, tādēļ, iegūstot Avantis Gada Balvu, viņa vēlētos iegādāties auto.

„Vienmēr aktīva, pārsteidzošu ideju pilna, meitene ir kustīga kā ūdenszāle,” par Agitu raksta Ziemeru pagasta bibliotekāre Ilga Voropajeva. Bibliotekāre raksta: „No malas raugoties liekas nesaprotami – un kas tajā sīkajā meitenē ir, ka viņa tā prot aizraut ar savu ideju. Šajā vasarā visi kopīgi uzsāka Māriņkalna tautas namā remontēt jauniešu klubiņa telpas. Jaunieši ir sagatavojuši vairākus brīnišķīgus koncertus, atraktīvu nepieradināto tērpu modes skati.”

Agita otro gadu mācās Alūksnes vidusskolā. Arī tur viņa paspējusi radīt īstu apvērsumu – atjaunojusi skolas avīzi, sākusi rakstīt laikrakstam „Alūksnes Ziņas”.

Laikraksta galvenā redaktore Līga Vīksna par Agitu saka :”Domāju, ka jau tagad Agita ir kā pozitīvais piemērs citiem Ziemeru pagasta un tā apdzīvotās vietas Mariņkalna jauniešiem( un arī jauniešiem citviet!), jo viņa ar savu uzņēmību un uzdrīkstēšanos ir pierādījusi, ka arī jaunietis var ļoti daudz izdarīt un savu ieceru īstenošanai gūt pieaugušo, dažādu iestāžu atbalstu.”

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!