Avantis stipendiju konkursam un Gada Balvai kopumā pieteicās 361 jaunietis. Ļoti daudz pieteikumu saņemti Gada Balvai, turklāt lielāko daļu pieteikumu iesūtījuši tieši aktīvu un radošu jauniešu draugi un skolotāji. Piedāvājam Delfi lasītājiem iepazīties ar astoņiem Gada Balvas pretendentiem, kuru darbi mums šķita īpaši interesanti.
„Mani padarītie darbi man sagādā prieku, tie sniedz arvien jaunu sparu un virza mani arvien tuvāk mērķim. Mans lielākais gandarījums būs apziņa, ka esmu ko paveicis tautas labā, veidojis šo pasauli labāku, neraugoties uz grūtībām. Katra neveiksme padara stiprāku manu spītu augt un vēlmi attīstīt savu valsti draudzīgu katram cilvēkam. Ar šādu pārliecību es dzīvoju šodien un būšu laimīgs, ja tā nezudīs,” raksta 18 gadus vecais Andris Rimša no Jelgavas rajona Valgundes.

Patlaban viņš sācis studijas Latvijas Universitātes Juridiskajā fakultātē. Andris piedalījies milzum daudz dažādās aktivitātēs – brīdinājis jelgavniekus par bīstamiem krustojumiem pilsētā, organizējis aktīvus un atraktīvus pasākumus saviem skolasbiedriem, bet viņa lielākā aizraušanās un kaislība ir politika.

Andris raksta: „Politika mani ir interesējusi jau kopš mazotnes, jo vēlējos saprast, kas notiek man apkārt. Tas nāk no ģimenes, kurā tiku audzināts nebūt vienaldzīgam pret to, kas ar un ap tevi notiek. Tāpēc man ir skumji vērot savus vienaudžus un ne tikai vienaudžus vien, kuros valda nihilisms pret politiku. Esmu nelokāmi pārliecināts, ka mums ir jābūt aktīviem pilsoņiem, kas piedalās politikā, jo tikai tā mēs sasniegsim patiesu demokrātiju un attīstītu ekonomiku”.

„Es sapņoju dzīvot Latvijā, kur sabiedrība ir saprotoša, brīva un demokrātiska. Šīs vērtības ir mūsu nākotne, kas sniegs iespēju katram piepildīt savus sapņus. Mans mērķis ir tiekties īstenot sapni, palīdzēt mūsu valstī nostiprināt demokrātiju un vienlīdzību, tāpēc savu nākotni redzu saistībā ar politiku, kurā centīšos realizēt savus ideālus. Zinu, ka tas nebūs viegli, tomēr manī mīt apņēmība, līdz nebūšu pārliecinājies par pretējo,” piebilst Andris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!