Avantis stipendiju konkursam un Gada Balvai kopumā pieteicās 361 jaunietis. Ļoti daudz pieteikumu saņemti Gada Balvai, turklāt lielāko daļu pieteikumu iesūtījuši tieši aktīvu un radošu jauniešu draugi un skolotāji. Piedāvājam Delfi lasītājiem iepazīties ar astoņiem Gada Balvas pretendentiem, kuru darbi mums šķita īpaši interesanti.
„Līvāni ir ne visai liela pilsētiņa Latgalē, bet Liene Lazdāne ir tas cilvēks, kurš ir pierādījis, ka jaunietis pie mums var būt tieši tāds pats kā visur citur, ne tikai lielākajās Latvijas pilsētās, bet arī ārpus mūsu valsts robežām. Liene ir piedalījusies daudzos semināros, kursos, apguvusi dažādas jauniešu līderu programmas, veiksmīgi darbojas kā vienaudžu izglītotāja, vienmēr dalās ar savu plašo pieredzi. Skolā Liene ir uzticības cilvēks Nr.1. Jau trešo gadu viņa vada skolas Parlamenta darbu, kas pierāda to, ka viņa ir arī skolēnu uzticības persona.” Tā par savu skolnieci raksta Līvānu 1.vidusskolas vadība.

Pati astoņpadsmitgadīgā Liene atzīst, ka „šis ir grūtākais mācību gads, kāds jebkad man ir bijis. Nevis grūtākais mācību priekšmetu ziņā, bet gan grūtākais- saprast, ko es vēlos tālāk, kur mācīties kādu profesiju vēlos apgūt”.

„Jau no pirmās dienas, kad skolā sāka mācīt angļu valodu – tā kļuva par manu mīļāko mācību stundu. Tā ir arī tagad, tikai klāt vēl nākušas krievu un vācu valodas. Pēc 12.klases beigām mans mazais sapnis ir studēt Rīgas Stradiņa universitātē Eiropas studiju fakultātē – starptautiskās attiecības. Apkārtējie mani raksturo kā komunikablu un uzņēmīgu jaunieti, šķiet, izvēlētajā studiju programmā šīs īpašības noderēs.

Esmu pameklējusi dažādas vienaudžu izglītotāju apmācības nometnes, tagad esmu sertificēta vadīt nodarbības gan skolā, gan nevalstiskajās organizācijās par visdažādākajām tēmām, piemēram, projektu rakstīšana, vadīšana, komunikāciju metodes, stereotipi utt. Man ir liels prieks nodot šīs zināšanas citiem.

Ar Jauniešu Iniciatīvas Atbalsta centra atbalstu es piedalījos 2004.gada Eiropas Parlamenta vēlēšanās Briselē. Es darbojos kopā ar 20 jauniešiem no dažādām Eiropas Savienības valstīm kā neatkarīgais novērotājs. Vēlēšanas notika, kas man bija tikko palikuši 17 gadi, bet pārējiem dalībniekiem 21, 22, ...25...30. Sākumā biju nobijusies, bet tad sapratu, ka arī es to visu spēju.”

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!