Svētdien Malaizijā, Kota Kinabalu kūrortā jānotiek pasaules kausa izcīņas pēdējam posmam ātrumlaivu F-2000 klasē. Sestdien laika apstākļi bija tik nelabvēlīgi, ka izdevās veikt tikai pirmo kvalifikācijas sesiju un arī ātrumrekordu braucienu, turklāt pēdējā disciplīnā uz starta sadūšojās iziet tikai deviņi piloti. Viņu vidū visi tie, kas pretendēja uz augstu vietu kopvērtējumā.
Ātrumu rekordos uzvarēja kuveitietis Jūzefs Al Rabaians – 156 km/h , toties otrajā un trešajā vietā Latvijas piloti – Uvis Slakteris ("Riga Powerboat Team") – 150 km/h un Uģis Gross ( "Kalnciems Racing Team") – 150 km/h.. Līdz ar to sezonas noslēgumā par uzvarētāju ātrumrekordos kļuva Al Rabaians, otrais Uģis Gross un trešais Uvis Slakteris. Ātrums it kā ne pārāk liels , bet jāņem vērā nelabvēlīgie laika apstākļi – galvenie pretendenti uz čempiona titulu Grand Prix jeb sacīkšu vērtējumā brāļi Dželfi nemaz šajā disciplīnā nestartēja, tāpat itālietis Aleks Karella.

Pirmajā kvalifikācijas sesijā ātrākais francūzis Žans Baptī Tomā, labākais no Latvijas pilotiem Uģis Gross ("Kalnciems Racing Team") piektajā pozīcijā. Tūdaļ aiz viņa Uvis Slakteris un astotais Genādijs Tučkovs ( "Riga Powerboat Team"). Kvalifikācijā jau startēja visi piloti un būtībā labāk veicās tiem ,kas brauc ar "Molgaard" laivām . Uģis Gross ar "DAC" un jauno "crash box" sistēmu sasniedza ļoti atzīstamo piekto pozīciju, turpat aiz viņa Uvis Slakteris.

Sinoptiķi sestdien nesola laika apstākļu uzlabošanos – pūš brāzmains vējš un ir lieli viļņi, tālab sestdien atlikusī kvalifikācija ir atcelta. Ja svētdien laiks uzlabosies, vēl tiks veikts otrs kvalifikācijas brauciens, ja nē – visi startēs pēc pirmajā sesijā uzrādītajiem rezultātiem. Sacīkstēs var visādi būt un veiksmes gadījumā uz godalgoto pjedestālu sezonas kopvērtējumā var pretendēt arī divi labākie Latvijas piloti. Kā saka Uģis Gross :"Galvenais gan šādos apstākļos nobraukt līdz galam un tad domāsim par vietu. Pirmais mērķis ir finišēt."

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!