Foto: Publicitātes foto

Lielajā ģildē 19. aprīlī pulksten 19 norisināsies vijolnieka Daniila Bulajeva un kamerorķestra "Davinspiro Camerata" koncerts "Atdzimšana".

Kā "Delfi" informē Bulajevs, klausītājiem tiks piedāvāta daudzveidīga programma, kurā varēs pārdomāt dzīves jautājumus, padomāt par mūžīgo, doties dvēseliskā muzikālā ceļojumā. Koncertā piedalīsies pianiste Agnese Egliņa, čelliste Guna Šnē, vibrofonists Andrejs Puškarevs, klarnetiste Anna Marija Kubecka, vijolnieks Daniils Bulajevs un kamerorķestris "Davisnpiro Camerata".

Koncerta pirmajā daļā izskanēs Maksa Rihtera stīgu kvintets "On the Nature of Daylight" no albuma "The Blue Notebooks", kas ir protests pret 2003. gada iebrukumu Irākā un vardarbību pasaulē, kam sekos Dmitrija Šostakoviča Kamersimfonija op.100a, kas ir 8. stīgu kvarteta pārlikums stīgu orķestrim. Komponists to veltījis fašisma un kara upuru piemiņai, taču no Šostakoviča vēstules draugam Īzakam Glikmanam var secināt, ka tas rakstīts arī kā paša epitāfija.

Koncerta otrajā daļā skanēs Georga Pelēča "Concertino Bianco" ar pianistes Agneses Egliņas piedalīšanos. Par šo skaņdarbu pati Egliņa saka: "Georga Pelēča Baltais koncerts pacilā un iedvesmo. Tā ir mūzika, kas sniedz mieru, harmoniju un dzīvesprieku."

Programmā iekļauts arī Artura Maskata skaņdarbs "Pusnakts Rīgā", kurā Daniils Bulajevs saspēlēsies ar čellisti Gunu Šnē, vibrofonistu Andreju Puškarevu un kamerorķestri "Davinspiro Camerata". Koncerta izskaņā programmā iekļauts maestro Raimonda Paula mūzika no izrādes "Odesa, burvīgā pilsēta". Tas būs pirmatskaņojums Andreja Puškareva aranžējumam Daniila Bulajeva, Annas Marijas Kubeckas, Andreja Puškareva, Agneses Egliņas un kamerorķestra "Davinspiro Camerata" sniegumā.

Biļetes uz koncertu nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!